1 juli officiële opening vernieuwde IJsselmondse Knoop: Reuzenrad, foodtrucks en springkussen

BARENDRECHT – De IJsselmondse Knoop, de toegangspoort naar bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard, is bijna klaar. Zaterdag 1 juli is de officiële opening. Iedereen is die dag van 11:00 uur ‘s ochtends tot 14:00 uur ‘s middags welkom op een ‘streetfair’. Om 13 uur is de officiële openingshandeling.

Er zijn activiteiten voor jong en oud, zoals een springkussen en verschillende foodtrucks. Bezoekers kunnen de IJsselmondse Knoop van grote hoogte bekijken vanuit een reuzenrad. Ook is het mogelijk om te wandelen door de nieuw aangelegde fietsonderdoorgangen onder de IJsselmondse Knoop. Daar heeft internationaal street artist Marcus Debie prachtige muurschilderingen aangebracht.

Vers, vlot en veilig

De toegang tot het agro/vers/food-logistieke bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard en de andere terreinen van Dutch Fresh Port is in de afgelopen anderhalf jaar grondig verbouwd. Terwijl het verkeer gebruik kon blijven maken van het verkeersplein, is gewerkt aan extra rijstroken, verbeterde aansluitingen op de omliggende wegen, extra opstelstroken en fietsonderdoorgangen onder de Verenambachtseweg en de Verbindingsweg.

De werkzaamheden aan de IJsselmondse Knoop gingen voor weggebruikers (onder wie veel fietsende scholieren), bedrijven en omwonenden gepaard met afsluitingen en omleidingen. Om te vieren dat dit allemaal achter de rug is, wordt er op 1 juli een streetfair gehouden. Het thema is ‘Vers, vlot en veilig op weg’.

Iedereen is tussen 11:00 en 14:00 uur uur welkom op het voormalige werkterrein tussen de IJsselmondse Knoop en Van der Valk Hotel Ridderkerk.

Fietsonderdoorgangen

Na het openingsfeest op 1 juli is de IJsselmondse Knoop officieel geopend voor alle automobilisten en kunnen de nieuwe fietsonderdoorgangen onder de Verenambachtseweg en de Verbindingsweg worden gebruikt. Fietsers hebben voortaan een vrije doorgang zonder gelijkvloerse kruisingen met gemotoriseerd verkeer.

Het werk voor de IJsselmondse Knoop is uitgevoerd in opdracht van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard, waarin de gemeenten Ridderkerk, Barendrecht en Rotterdam samenwerken.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »