3 juni: Festival en presentatie van nieuwe wijk 'Fruitpacking District' in Stationstuinen: "550 appartementen voor kleine en grotere beurs"

BARENDRECHT – Op zaterdag 3 juni is dé kickoff van het ‘Fruitpacking District’. De festiviteiten hiervan zullen plaatsvinden bij Verse Grond aan de Spoorlaan 7 in Barendrecht (‘achter’ station Barendrecht): “Een nieuwe leefomgeving met een mix van koop- en huurwoningen in verschillende formaten en diverse voorzieningen. Middenin de industriële dynamiek van Dutch Fresh Port en pal naast station Barendrecht komen in de eerste fase van Fruitpacking District zo’n 550 appartementen. Groot of klein, altijd tof. Met een kleine of grotere beurs: Fruitpacking District is voor iedereen.“, aldus ontwikkelaar Emborion Vastgoed.

Festival

De feestelijke kick-off van Fruitpacking District vindt plaats op zaterdag 3 juni van 11.00-19.00 uur rondom Café Clementine (Spoorlaan 7 in Barendrecht) tijdens de eerste editie van het Fruitpacking District Festival (gratis entree). Een leuk festival om te vieren wat er al is en alles wat er nog gaat komen. Zo is er een markt met o.a. RotPot by Keukenboeren met alles over fermenteren, lekkere natuurwijnen bij Lolo Vins, Grof Vintage met vintage woonaccessoires, de tuintoren van Puur Pam, Rechtstreex met natuurlijke en verse boodschappen van dichtbij en nog veel meer.

Daarnaast zijn er workshops als wilde champagne maken, padel en freerunningclinics, een eetbare bloemenwandeling in de moestuin om te ontdekken hoeveel eetbaars er eigenlijk staat en een kinderworkshop met restmateriaal door Scrap XL. Ook kan je een bijzondere documentaire bekijken. De Holy Shit docu laat zien dat het kan: onze poep weer inzetten voor het voeden van de bodem. Vragen, meer info? Napraten kan tijdens de Holy Shit Talkshow met één van de makers.

Food is life en daarom wordt dat  op het festival ook zeker niet vergeten. Haal de lekkerste falafel bij FALAFVAL. Loop langs de kraam van ‘t Kaasplateau voor een kaasplankje, schuif aan bij Café Clementine voor een gezond bordje, of probeer bij Mama Habesha het Eritrese deeggerecht kitcha.

Bekijk het hele programma en schrijf je in voor de workshops op fruitpackingdistrict.nl/festival

Denk Mee

Ontwikkelaar Emborion Vastgoed: “Fruitpacking District maken we samen. We willen graag dat iedereen die hier komt wonen actief kan deelnemen aan het ontwerp van het eerste plangebied. Dus zijn we op zoek naar Fruitpackers van het eerste uur. Mensen die nieuwsgierig zijn over het plan en zichzelf hier ook zien wonen. Daarom nodigen we je uit om tijdens het festival tussen 11.00-15.00 uur met ons en de architecten van Inbo en JVST mee te denken over de voorzieningen, de buurt, de gemeenschappelijke ruimtes en de appartementen. Fruitpacking District is onderdeel van de ontwikkeling van De Stationstuinen Barendrecht.

Goed eten doet goed leven

Met Fruitpacking District willen we een wijk bouwen waar voedsel centraal staat. Weten waar voedsel vandaan komt, hoe het groeit en het weer naar waarde weten te schatten. Bewustwording rondom voedsel en een gezonde wijk maken, dat vinden we belangrijk. Dat doen we niet alleen, maar samen. Met onder andere de toekomstige bewoners, lokale onderwijsinstellingen en verschillende bedrijven in Dutch Fresh Port.“, aldus de ontwikkelaar.

Artikelfoto: Impressie van de nieuwe woonwijk ‘Fruitpacking District’, via: Emborion Vastgoed/Verse GrondBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »