Foto's: 48e Wielerronde van Barendrecht

BARENDRECHT – De 50e Wielerronde van Barendrecht staat dit jaar na lang uitstel weer op de wielerkalender. Op zaterdag 16 juli 2022 a.s. kan de jubileumronde eindelijk weer worden gehouden na enkele jaren uitstel i.v.m. de corona crisis.

Start en finish vinden ook dit jaar weer plaats op de Binnenlandse baan ter hoogte van de MFA Kruidentuin.

Programma

Het programma is als volgt:

  • 12:30 uur amateurs mannen – 50 km.
  • 14:15 uur Amateurs vrouwen/ belofte vrouwen / vrouwen elite / vrouwen junior – 65 km
  • 16:00 uur elite mannen / belofte mannen / professioneel B (geen amateurs) – 100 km

Er wordt gebruik gemaakt van de MFA zodat de faciliteiten in de directe omgeving aanwezig zijn van de jurybus. De MFA/kantine ’t Tuinhuis en de speelplein zijn beschikbaar voor renners, medewerkers, gasten, bezoekers, publiek en gasten, hier worden ze in de V.I.P. ruimte verzorgd door K.O.V. Eiland Marlyne B.V./ Marlyne In&Outdoor B.V.

De renners maken gebruik van kleed- en douchegelegenheid en het publiek kan ook gebruik maken van de toiletgelegenheid.

Afsluitingen

De wielerronde brengt wat mogelijke verkeershinder met zich mee: Zo is de Dorpsstraat-Oost die dag van 8.00 uur tot 20.00 uur afgesloten voor autoverkeer. De Lindehoevelaan, Binnenlandse Baan en Buitenlandse Baan zijn gedeeltelijk afgesloten voor verkeer. Tijdens de afsluitingen kunt u niet in deze straten parkeren. Staat uw auto er al geparkeerd? Verplaats hem dan uiterlijk 16 juli vóór 08.00 uur.

Voor de bereikbaarheid van de wijk wordt ter hoogte van de Marjoleinlaan/De Kolk een beperkte doorgang ingesteld. In de Marjoleinlaan, Rozemarijnsingel en Gouwe geldt op 16 juli een eenzijdig parkeerverbod. Aan de Marijkesingel/Gebroken Meeldijk geldt het parkeerverbod aan twee zijden. Omwonenden zijn per brief geïnformeerd.

Organisatie

De organisatie is in handen van het bestuur van de Stichting Wielerronde Barendrecht, bestaande uit de heren Orsel , Luijendijk, Korendijk, Akkerman en Meeuwissen: “Het belooft weer een groots wielerfestijn te worden met een flink deelnemersveld van uitstekende kwaliteit.” De rondemiss zal deze dag mede dankzij Blue Wave mode en kapsalon Vat weer stralend aanwezig zijn.

De Stichting heeft steun van een Comité van aanbeveling, medewerkers in de werkploeg en de heer Stolk heeft de verzorging over de bloemboeketten.

Vele sponsoren en natura sponsoren zorgen voor materialen en de mensen zijn uiteraard onze gast in de VIP ruimte waar dames van KOV Eiland Marlyne/Marlyne In&Outdoor B.V. zorgen voor voorbereiding en bediening. Verkeersbegeleiders en EHBO zijn uiteraard rond het parcours aanwezig.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »