Windmolen adviseur van gemeente ook adviseur van windmolenbouwer in Barendrecht

BARENDRECHT – Op 28, 29 juni en 4, 5 juli worden er inloopavonden georganiseerd over Windenergie Vaanplein. Tijdens deze avonden kunt u meepraten over dit project. Ook wordt er op 5 juli een ‘Wandeling Vaanplein’ georganiseerd waarbij de mogelijke locaties bezocht worden en meer informatie wordt gegeven.

De inloopavonden worden georganiseerd door de gemeente Barendrecht, samen met Bosch & van Rijn en Windplanner. Ook de Klankbordgroep Windenergie Vaanplein is aanwezig. Bosch & Van Rijn is het adviesbureau dat de milieueffect-onderzoeken uitvoert. U kunt hier vragen stellen over onder andere geluid, slagschaduw, gezondheid en ecologie.

Op de inloopavonden worden als eerste de visualisaties, mogelijke opstellingen van de windturbines in het gebied, gepresenteerd door Windplanner. Zo krijgt u een beeld van de mogelijk nieuwe situatie in uw woon- en/of werkgebied. De beelden worden ook in Virtual Reality (VR) gedeeld.

Normen

De gemeente geeft informatie over de planning en het proces. Ook vraagt de gemeente u, inwoners en belanghebbenden, om mee te denken over de normen. U kunt op deze inloopavonden uw normen, aan de hand van een invulformulier, achterlaten. Uw ideeën nemen ze mee in het opstellen van de lokale normen.

Waar en wanneer

Gemeente Barendrecht opent elke inloopavond. Dit duurt circa 10 minuten. Daarna kunt u informatie ophalen en vragen stellen bij de diverse deelnemers.

Data, tijden en locaties van de inloopavonden:

  • Dinsdag 28 juni: Kinderboerderij de Kooi, Maeterlinckweg 85, Rotterdam
  • Woensdag 29 juni: Kinderboerderij de Kooi, Maeterlinckweg 85, Rotterdam
  • Maandag 4 juli: Brasserie Vrijenburg, Vrijenburgweg 2, Barendrecht
  • Dinsdag 5 juli: Brasserie Vrijenburg, Vrijenburgweg 2, Barendrecht

Alle inloopavonden starten om 19.00 uur en eindigen om 21.00 uur. De Wandeling Vaanplein is op dinsdag 5 juli, verzamelen bij Brasserie Vrijenburg. De wandeling start om 18.00 uur en duurt tot ongeveer 18.45 uur. Kijk voor meer informatie ook op barendrecht.nl/inloopavonden-vaanplein

Artikelfoto: Een windmolen in de Hoeksche Waard, met daarachter de gemeente Barendrecht. Het windmolenproject waarover dit artikel gaat is gelegen aan de noordkant van Barendrecht, tegen Rotterdam aan.

« | »