Zaterdag 18 juni: 'Open huis' op bouwplaats Dierensteinweg / IJsselmondse Knoop

BARENDRECHT – Aanstaande zaterdag (18 juni 2022) is de Dag van de Bouw. Dit jaar wordt het bouwterrein van de reconstructie van de IJsselmondse Knoop (Dierensteinweg/ op/afrit A15) opengesteld tussen 10.00 en 14.00 uur. Achter de bouwhekken van de IJsselmondse Knoop kun je een kijkje nemen in de fietsonderdoorgang onder de Verbindingsweg en zijn enkele van de machines te bekijken.

Medewerkers van aannemer KWS en van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard zijn aanwezig op de bouwplaats om te laten zien hoe dagelijks gewerkt wordt aan de reconstructie van de IJsselmondse Knoop. De bouwplaats is het best te bereiken met de fiets.

Ontsluiting Dutch Fresh Port

De IJsselmondse Knoop is de ontsluiting van het bedrijventerrein Dutch Fresh Port, waarvan Nieuw Reijerwaard onderdeel uitmaakt, van en naar de snelweg A15. Bij de reconstructie van de IJsselmondse Knoop sluit KWS de Verbindingsweg aan op de kruising met de Dierensteinweg en de IJsselmondse Randweg. De Verenambachtseweg krijgt een nieuwe kruising met de Verbindingsweg. De wegen krijgen meer opstelstroken. Daarnaast komen er twee onderdoorgangen, zodat het fietsverkeer het drukke knooppunt veilig kan kruisen.

Afgelopen maand was een piek in de werkzaamheden op en rond het grote kruisingsvlak van de IJsselmondse Knoop. Het grootste deel van de overlast hiervan, door onder andere de afsluiting van de kruising in enkele weekenden, is voorbij. Tot het eind van het jaar wordt gewerkt aan de onderdoorgang Verenambachtseweg. De Verenambachtseweg is tijdens die werkzaamheden bereikbaar via een tijdelijke bypass.

Meer informatie over de Dag van de Bouw op de IJsselmondse Knoop kunt u vinden op nieuwreijerwaard.eu.

Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw is een de dag waarop bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken openstellen om mensen kennis te laten maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis van de bouw en infra. Het jaarlijkse evenement wordt in 2022 voor de vijftiende keer georganiseerd op zaterdag 18 juni. In 2019 bezochten ruim 77.000 mensen 140 projecten verspreid over heel Nederland. In 2020 en 2021 is er, als gevolg van de geldende coronamaatregelen, geen Dag van de Bouw geweest.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »