Doorkomst Roparun Barendrecht (Foto's 13:00 - 14:30)

BARENDRECHT – [Teams + Doorkomst + Route] Dit jaar doen maar liefst 9 teams uit Barendrecht mee aan de Roparun. Op 7 juni starten zij in Hamburg of Parijs om 2 dagen later via Barendrecht in Rotterdam over de finish te komen. Vanuit Hamburg en Parijs is het ruim 500 kilometer lopen. De afgelopen 22 edities van de Roparun is al meer dan 57 miljoen euro opgehaald voor zorg aan mensen met kanker.

Zie ook: Roparun doorkomst in Barendrecht 2014 (Foto’s + video’s)

De Roparun

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen in teamverband een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een ‘avontuur voor het leven’ genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto, dat al jaren hetzelfde is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”

Doorkomst op 9 juni

In Barendrecht organiseert stichting De Doorkomst op maandag 9 juni al voor de zevende maal een groots evenement voor de Roparunteams en hun toeschouwers. Op het Binnenhof vindt dan de Doorkomst plaats, een evenement dat al jaren veel publiek trekt. In Barendrecht komen de routes uit Hamburg en Barendrecht samen, dus het is de eerste plek waar alle teams langs komen op weg naar Rotterdam.

Vanwege de Roparun doorkomst is het kruispunt Binnenlandse Baan/Schaatsbaan/Barendrechtseweg tussen 6.00 en 20.00u afgesloten. Indien u naar de Middenbaan en omgeving wilt komen is het advies om met de fiets te gaan.

Routes

Van alle Roparun teams is de huidige locatie live te volgen via  de website roparunlive.nl

Vanuit Hamburg

Tuindersweg; Boezemweg; Boezempad; Leedepad (langs de Leedeweg);

Vanuit Parijs

Vanuit de Heinenoordtunnel, over het Kilpad (langs de Kilweg)

Vervolg gezamenlijke route

Vanaf de rotonde Kilpad/Leedeweg/3e Barendrechtseweg:

3e Barendrechtseweg; Middeldijk oversteken; 2e Barendrechtseweg; voor het gemeentehuis langs; via Rijnstraat 1e Barendrechtseweg oversteken naar de Dorpsstraat; door de Dorpsstraat; Boerhaavelaan oversteken; over de Voordijk; onder tunnel A29 door; vanaf bruggetje Voordijk naar de Carnisserbaan; Vrijenburglaan; via het Lombardijenpad Rotterdam in

Muzikale oppepper

Roparunners kunnen die dag in Barendrecht genieten van een publiek dat hen enthousiast toejuicht en van de muziek van het Meezingkoor en de Big Band Barendrecht. Het Meezingkoor, onder leiding van Laura van de Voort, staat met hun repertoire van bekende, meestal Nederlandstalige nummers, altijd weer garant voor meezingende en meedeinende Roparunners en publiek. Als het Meezingkoor even uitrust neemt Big Band Barendrecht, onder leiding van Michiel de Boer, het stokje over en zorgt voor een swingende sound voor renners en publiek.

Van 12:00 tot 16:00 uur treden het Meezingkoor en de Big Band Barendrecht op en zijn te vinden langs de route in de buurt van het Kruispunt.

Samenstelling teams

Een Roparunteam bestaat uit maximaal 8 lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan anderhalve marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal 2 fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

Barendrechtse teams

Een overzicht van de 9 Barendrechtse teams met hun contactgegevens. Via de website van de verschillende teams kunt u zien hoe u de teams kunt sponsoren.

Team Taxi Bakker Runners taxibakkerrunners.nl
twitter.com/TaxiBakkerrrunners
Team Melius teammelius.nl
facebook.com/teamMelius
twitter.com/teammelius
Team Hispa Fruit team132.nl
Team Energie Ladies energieladies.nl
facebook.com/energieladies
Team Dalton Lyceum Facebook.com/DLBTeam167
twitter.com/DLBTeam
Team Vrienden met vrienden vriendenmetvrienden.nl
facebook.com/roparunteamvriendenmetvrienden
twitter.com/rrvrienden
Team JP van Eesteren jpvaneesteren.nl/nl/actueel/roparun
facebook.com/Roparunteam275
Team Multiweld Runners multiweldrunners.nl
facebook.com/MultiweldRunners
twitter.com/multiweldrunner
Team Ziedewij Eenergie ziedewijenergie.nl
twitter.com/ZiedewijEnergie

Bekijk hier de foto’s van de Roparun doorkomst in Barendrecht tijdens de editie van vorig jaar.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »