Barendrechtse Winterwandeling audiotour tijdens de donkere dagen

BARENDRECHT – De Bibliotheek AanZet, Het Kruispunt en ’t Plein werpen deze winter een nieuw licht op Barendrecht: Tijdens de Barendrechtse Winterwandeling audiotour kan men tijdens de donkere winterdagen monumenten, beelden en andere kunstwerken bewonderen, mét achtergrondverhalen en poëzie. De tour is vanaf 15 december t/m eind maart beschikbaar.

Ook kan iedere inwoner een lichtje of lampion voor het raam te plaatsen. Zo draagt iedereen bij aan feestelijkheid en gezelligheid in de feestmaand december.

Barendrecht Winterwandeling audiotour

Maak tijdens de wintermaanden een mooie wandeling door Barendrecht en kom van alles te weten. Tijdens de wandeling zijn maar liefst vijftien monumenten, beelden en andere kunstwerken uit de regio te bewonderen die zijn voorzien interessante achtergrondverhalen en bijpassende poëzie. Bij elke locatie kan een QR-code worden gescand en zo in de geschiedenis worden gedoken. De plattegrond met de gehele route is gratis verkrijgbaar bij Het Kruispunt en ’t Plein of hier te downloaden (PDF).

Zet een lichtje voor je raam

Iedere inwoner van Barendrecht kan in de periode van 15 t/m 31 december een lichtje of lampion voor het raam plaatsen. Zo zorgen alle inwoners dat er feestelijke lichtjes schijnen in heel Barendrecht.

Hulp nodig bij het maken van een lampion? Download het stappenplan op de website van Het Kruispunt (PDF), ook kan er een stappenplan én een LED-kaarsje opgehaald worden bij Het Kruispunt of ‘t Plein. Ga naar www.hetkruispunt.nl/barendrechtsewinterweken voor meer informatie.

« | »