Eerste editie Lekker & Live 2020 afgelast, kaarten blijven geldig voor 2021 editie

BARENDRECHT – Het nieuwe muziekfestival ‘Lekker & Live’ had in 2020 de eerste editie moeten beleven in de Barendrechtse Zuidpolder. Vanwege de coronamaatregelen kon het evenement niet doorgaan en moest deze worden verplaatst naar de zomer van 2021. De organisatie heeft vanmiddag (Dinsdag 1 juni 2021) bekendgemaakt dat het evenement ook dit jaar niet doorgaat.

De nieuwe editie van Lekker & Live zal plaatsvinden op vrijdag 15 & zaterdag 16 juli 2022 in Barendrecht. De organisatie verwacht de gehele aangekondigde line-up van artiesten ook in 2022 op het podium te hebben.

Zonder beperkingen

Omdat we dit jaar niet kunnen laten zien wat we voor jullie in petto hadden, hebben we gezocht naar een oplossing waar iedereen mee kan leven.  Lekker & Live moet namelijk wel het feestje worden zoals wij dat voor ogen hebben. Zonder beperkingen zoals een maximaal aantal bezoekers, toegangstesten en/of dansen en genieten op 1,5 meter“, aldus de organisatie. Tickets die al waren gekocht waren zijn ook in 2022 geldig, het is ook mogelijk om je geld terug te vragen.

Zuidpolder?

Het evenement is aangekondigd op een locatie in de Barendrechtse Zuidpolder, naast de Kleine Duiker. GroenLinks Barendrecht heeft recent een conceptmotie gedeeld waarin wordt opgeroepen om evenementen, waaronder Lekker & Live, te verbieden in de Zuidpolder (“geen grote muzieken dans evenementen in de Zuidpolder te laten plaatsvinden“). De conceptmotie is nog niet in stemming gebracht in de gemeenteraad en zal begin juni eerst worden besproken in een commissievergadering. In de motie wordt het college ook verzocht op zoek te gaan naar een andere geschikte locatie in Barendrecht.

Reden voor het door GroenLinks gewenste verbod op de betreffende locatie, zo stelt de conceptmotie (PDF), is omdat de Zuidpolder “geen geschikte locatie is voor grote muziek en dans evenementen in verband met de ecologische waarde van het gebied.” Ook verwijst de partij naar een raadsbesluit uit 2010 waarin “is opgenomen dat dans en muziek evenementen zijn uitgesloten” in de Zuidpolder.

« | »