Fietsersbond repareert fietsen op de Middenbaan

BARENDRECHT – [Update: Afgelast] Inwoners van Barendrecht die een fiets hebben met kapotte verlichting, kunnen dit op zaterdag 17 oktober gratis laten repareren door vrijwilligers van de Fietsersbond. De Fietsersbond maakt zich al jaren hard voor goede fietsverlichting, vandaar deze jaarlijkse actie.

Update: De Fietsersbond heeft bekend gemaakt dat de fietsverlichting en reparatie dag op de Middenbaan NIET door gaat i.v.m. de coronamaatregelen: “We hadden graag mensen in de gelegenheid gesteld om gratis hun fietsverlichting te laten controleren, en zo nodig de verlichting te laten repareren. Door de gedeeltelijke lockdown die de regering heeft ingesteld zien we ons voor een dilemma staan; graag hadden we fietsers meer veiligheid willen bieden door aandacht te schenken aan goede fietsverlichting, maar door de snelle toename van het aantal besmettingen met het coronavirus moeten we op een andere manier aan uw en onze veiligheid en gezondheid denken. Maar mensen… blijf vooral fietsen! En kijk zelf je fietsverlichting even na als je ‘s-avonds de weg op moet, of laat de fietsenmaker er even naar kijken.

Vrijwilligers staan van 11.00 uur tot 16.00 uur op de Middenbaan, ter hoogte van Theater het Kruispunt (let op: dit is een andere locatie dan voorgaande jaren). Naast de reparaties wordt informatie verstrekt over veilig fietsen, een goede verlichting en kunnen banden worden opgepompt.

Ik wil je zien

De Fietsersbond vindt het belangrijk dat fietsers verlicht fietsen. Dat scheelt ongelukken, bijna-ongelukken en veel ergernis bij andere weggebruikers. Hoe beter je gezien wordt, hoe meer anderen rekening met je kunnen houden en hoe veiliger het is in het verkeer. Met een goed verlichte fiets kom je veilig en zonder boete thuis. Op fietsersbond.nl/fietsverlichting is informatie te vinden over goede fietsverlichting, reparatie en onderhoud van fietsverlichting.

Over de Fietsersbond

De Fietsersbond is de grootste belangenvereniging van fietsers in Nederland met meer dan 30.000 leden en 1800 actieve vrijwilligers. De regionale afdeling Rotterdam en omstreken overlegt regelmatig met de gemeente over het verbeteren van fietsroutes en fietsvoorzieningen.

Foto: De tent van de fietsersbond op de Middenbaan (dit jaar is de locatie verplaatst naar Het Kruispunt)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »