BARENDRECHT – Vandaag (Zaterdag 6 juni 2020) worden er in totaal 10.000 gratis mondkapjes uitgedeeld aan de Deventerseweg in Barendrecht. De actie is het resultaat van een samenwerking van een groep ondernemers uit Barendrecht.

Tussen 10.00 en 16.00 uur worden bij de showroom van Riwear aan de Deventerseweg 7 maar liefst 10.000 mondmaskers uitgedeeld aan mensen met een contactberoep én mensen die in de risicogroep van het coronavirus vallen. Richard van Oversteeg van Riwear, één van de initiatiefnemers: “Het enige dat zij hiervoor hoeven te doen is langs komen. Zelfs een portemonnee meenemen is niet nodig, want de betrokken ondernemers stellen de mondmaskers gratis ter beschikking.

Mondkapjes

Wat wij willen is dat wij de mensen een mondkapje en de juiste info meegeven zodat ze goed beschermd worden omdat de overheid dat zeker niet doet. Als het aan de overheid ligt kan men met een sok in de bus als bescherming tegen corona het virus bestrijden. Belachelijk.“, aldus de initiatiefnemer.

Inmiddels is het in het openbaar vervoer verplicht om een mondmasker te dragen, maar dat is niet het enige. Ook iedereen die een contactberoep uitoefent of in de risicogroep valt, zou er goed aan doen mondbescherming te dragen. Maar waar haal je een goed werkend mondmasker vandaan? Daarom hebben enkele Barendrechtse ondernemers de handen ineengeslagen.

Doel

De initiatiefnemers benadrukken dat de actie is bedoeld om zoveel mogelijk mensen, die dat het hardst nodig hebben, aan een “een kwalitatief goed én veilig mondmasker” mondkapje te helpen: “Zoals bekend is het aanbod inmiddels enorm en worden er al heel bijzondere creaties aangeboden. Het nadeel hiervan is vaak dat er mondbescherming wordt gemaakt die vooral anderen beschermt en niet jezelf. Sommige opties, zoals stoffen maskers of sjaals, bieden zelfs maar weinig bescherming. Deze maskers missen het Meltblown filter, dat het virus tegenhoudt.

Richard van Oversteeg: “Wie een RIVM getest mondmasker type IIR gebruikt, zit echter wel goed. De Kelun mondkapjes die zaterdag worden uitgedeeld, voldoen aan de eisen. Dankzij het 3-panel en de aanpasbare neusclip, sluiten ze veilig en comfortabel aan op ieder gezicht. Bovendien zijn ze opvouwbaar en wegen ze zo goed als niets, waardoor ze ook makkelijk mee te nemen zijn. Met een Bacterial Filtration Efficiency van meer dan 98% zijn deze mondmaskers zeer effectief in de preventie van de coronaverspreiding. De door een Chinese fabrikant geproduceerde mondkapjes zijn gecertificeerd en indien gewenst snel leverbaar.

Ondernemers

De initiatiefnemers zijn alle betrokken ondernemers (Van Donge & de Roo, Brancom, Vetkanaal, Synorga Groep, Autobedrijf Jer de Fonkert, B&S Meet & Regeltechniek, Mundo Steigers, Mastenbroek Uitvaart, VS Schoonmaak, Velo beheer, Hoek en Blok Barendrecht, Sani Dump, Hatenboer-Neptunes, Klupp Sportswear , VCC, V-Nom, Schildersbedrijf H&A Dedert en Riwear) zeer dankbaar voor hun bijdrage: “Laat deze kans dus niet lopen en kom zaterdag 6 juni tussen 10.00 en 16.00 uur naar de Deventerseweg 7!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »