Afvalaanbiedstation aan de Londen vanaf maandag 30 maart weer open: "Alleen op afspraak!"

BARENDRECHT – De afvalaanbiedstations in Barendrecht en Albrandswaard gaan weer open. Vanaf maandag 30 maart kunnen de inwoners op afspraak hun afval weer komen brengen. Hiervoor is een speciaal telefoonnummer geopend. De inwoners krijgen dan te horen wanneer en op welk tijdstip ze terecht kunnen op het afvalaanbiedstation. Wie zonder afspraak komt wordt niet toegelaten.

Een afspraak maken kan, vanaf donderdag 26 maart, tijdens kantooruren via telefoonnummer: 010-5030599. Is de lijn bezet, dan kunt u uw telefoonnummer achterlaten op info@bar-afvalbeheer.nl. U wordt dan teruggebeld.

Te veel mensen te dicht op elkaar

Afgelopen maandag sloten de afvalaanbiedstations tijdelijk de poorten. Vanwege te grote drukte ontstonden er veiligheidsrisico’s voor inwoners en medewerkers. De afgelopen dagen heeft de NV BAR Afvalbeheer, zoals aangekondigd voorafgaand aan de tijdelijk sluiting, gewerkt aan de inpassing van een andere werkwijze. Dit om de toestroom in goede banen te kunnen leiden.

Helaas hadden veel bezoekers geen oog voor de sociale afstand die genomen moet worden naar andere bezoekers én medewerkers. Daarom waren we op de achtergrond al bezig om een andere manier van openstellen uit te werken. Maar we konden niet anders dan de afvalaanbiedstations tijdelijk sluiten toen onze medewerkers en bezoekers zich niet meer veilig voelden”, vertelt Cees Maaskant, directeur NV BAR Afvalbeheer.

Kom alleen als het noodzakelijk is

Met de mogelijkheid om op afspraak het afval te brengen, vertrouwt de NV Bar Afvalbeheer erop, een naar omstandigheden passende oplossing gevonden te hebben. Wel blijft het cruciaal dat de bezoekers zich aan de richtlijnen houden. Mochten de richtlijnen niet nagekomen worden dan is de NV BAR Afvalbeheer genoodzaakt het afvalaanbiedstation alsnog tijdelijk te sluiten.

Verder doet de NV BAR Afvalbeheer een dringend beroep op de inwoners alleen naar het afvalaanbiedstation te komen als het noodzakelijk is. Oude spullen even bewaren en wegbrengen als de huidige maatregelen zijn versoepeld of opgeheven heeft de voorkeur.

« | »