14 dec: WinterFeest activiteiten op de Middenbaan: Snømasjinen, glühwein, lekkernijen en muziek

BARENDRECHT – Zaterdag 14 december trakteert centrum Barendrecht de bezoeker wederom op een sfeervol event dat grotendeels in het teken staat van Charles Dickens. Tussen 10.00 en 17.00 uur staan er op de Middenbaan ruim 20 kramen die in stijl aangekleed zijn en van waaruit allerlei artikelen worden verkocht.

Ondernemers presenteren zich vanuit deze kramen met hun assortiment maar er zijn ook heerlijke traktaties.

Zie ook (Oude Dorpskern): WinterFeest in het centrum van Barendrecht met kramen, kinderactiviteiten en live muziek

Kraampjes

Warme glühwein en chocomel worden geserveerd maar ook een vers kopje koffie inclusief speciale lekkernij wordt aangeboden aan de bezoeker. Kerstmeisjes lopen rond en verwennen de bezoekers met kerst-lekkernijen maar vooral de gepofte kastanjes mag u niet missen. Opgewarmd in een grote pan en uitgeserveerd aan het winkelend publiek.

Etalages zijn sfeervol aangekleed en bij iedere winkel zorgt een leuke kerstboom met lichtjes voor de juiste sfeer in deze gezellige dagen.

Muziek

Naast eten en warme decoraties is er ook sfeervolle muziek. Een 14 koppige muziekband volledig in Dickens stijl speelt hun kerstrepertoire, een nostalgisch klein draaiorgeltje laat goed van zich horen en de X-mas Vocals zorgen voor de finishing touch.

De X-mas Vocals is een a capella kerstkoor van 8 zangers dat, prachtig uitgedost in de kledingstijl van Charles Dickens, vierstemmig sfeervolle Engelse Christmas Carols ten gehore brengt. Met nummers zoals Deck the hall, Ding dong! Merrily on high, Gloria in Excelsis Deo, God rest you merry Gentlemen, waant u zich in het Engeland van rond het jaar 1860.

Om helemaal in Dickens sfeer te komen zijn er Dickens Vertellingen. Een vriendelijke en sympathieke man, zo uit een Charles Dickens film gestapt… Is hij Mr. Dickens zelf, of is hij soms Scrooge? Als hij zijn verhalen vertelt, komen alle figuren uit de Dickens bibliotheek tot leven!

Snømasjinen

En een Winterfeest zonder sneeuw is geen Winterfeest. Daarom is de straattheater-act Snømasjinen aanwezig. Twee wetenschappers van de Naturvetenskapliga Uniforstitet Kristallavalla hebben een machine ontwikkeld waarmee zij sneeuw kunnen maken.

Grad Celsus, Frost Farnhit en Minus Kelvini rijden rond met hun Machine, stoppen regelmatig, verzamelen een publiek om zich heen om de experimenten te kunnen bijwonen (wie weet mag er wel iemand assisteren). De metingen worden verricht, pratend in jabbertalk Kristallavallansk worden alle knoppen en wijzers ingesteld. Zal het lukken een sneeuwbui te veroorzaken?

De ondernemers hopen weer op een sfeervol Winterfeest waarbij de bezoeker zijn kerstboodschappen kan doen onder het genot van een hapje, drankje en sfeervolle muziek. Winkeliers verkleden zich in Dickens stijl, etalages zijn prachtig aangekleed, kerstboompjes staan bij de entrees en de nieuwe sfeerverlichting op de Middenbaan zal deze dag voor het eerst branden. Kortom kom gezellig naar het centrum van Barendrecht en shop sfeervol local!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »