Dienstencentrum, Windsingel, Barendrecht

BARENDRECHT – Dit najaar besteedt Remedica aandacht aan pneumokokkenziekte en vaccinatie tijdens voorlichtingsbijeenkomsten die gratis toegankelijk zijn. Remedica zal op donderdag 28 november a.s. een voorlichtingsbijeenkomst in Barendrecht geven over het Pneumokokkenvaccin.

De pneumokokkenziekte is een gevaarlijke ziekte die veroorzaakt wordt door een bacterie, de pneumokok, die erg besmettelijk is. Omdat het aantal ouderen met de pneumokokkenziekte de laatste jaren aanzienlijk gestegen is, heeft de overheid een vaccinatie opgesteld. Dit betekent dat de huisarts in 2020 in de oproep voor de griepprik, ook het  pneumokokkenvaccin zal aanbieden. Het is belangrijk dat ouderen tijdens deze lezing goed geïnformeerd worden over dit vaccin dat wordt aangeboden door de huisarts.

Informatie

Senioren uit Barendrecht zijn hierbij van harte uitgenodigd om zich op te geven voor deze bijeenkomst. De themabijeenkomst vindt plaats in de ontmoetingsruimte van het Dienstencentrum aan Windsingel 166 te Barendrecht. Vanaf 13.45 uur is er inloop met koffie & thee en om 14.00 uur start de bijeenkomst. Rond 16.00 uur zullen we gaan afronden. De themabijeenkomst is gratis. Opgeven kan via Kijk op Welzijn telefoonnummer 0180-691800.

Foto: Google Streetview

Update: De organisatie heeft laten weten dat de bijeenkomst (toch) niet in samenwerking met het RIVM wordt georganiseerd. Deze informatie is uit bovenstaand bericht verwijderd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »