Kerstboom met kerstbal (met daarop een kerstboom)

BARENDRECHT – “Het heeft me heel goed gedaan om te merken dat er aan mij gedacht werd in een erg lastige periode in mijn leven.”, zomaar één van de reacties die bij Present binnenkwam na afloop van het Kerstengelenproject van vorig jaar. Het succes van de vijf voorgaande edities en de ontvangst van nog veel meer mooie, dankbare reacties laat zien dat het project een schot in de roos is.

Daarom komt er ook dit jaar weer een Kerstengelenactie. Doel van dit project is het stimuleren van het omzien naar elkaar en het bevorderen van onderlinge verbondenheid. In alle eenvoud, een project van grote waarde voor de mensen die ermee bereikt worden.

Kerstengel

Een kerstengel bemoedigt iemand. Dat kan gebeuren door zichzelf kenbaar te maken maar het kan desgewenst ook anoniem. Die bemoediging kan bestaan uit bijvoorbeeld een kaartje, (zelfgebakken) lekkers of een bloemetje; wat de engel zelf ook maar bedenkt. Daarbij gaat het om een gebaar; bijvoorbeeld 1 x per week; niet om de hoeveelheid en zeker niet om geld. Een engel is in de adventstijd, de drie weken voor kerst, in functie: dus van zondag 1 tot dinsdag 24 december en het is de bedoeling om de begunstigde in die periode gemiddeld één keer per week te verrassen.

Iedereen komt voor een kerstengel in aanmerking: ouderen, jongeren en kinderen, zieken en gezonden, stille peinzers en drukke baasjes, verdrietige en opgewekte types, gewoon iedereen die wel eens wat extra aandacht van een engel verdient.

De aanmeldingen van engelen en begunstigden kunnen uitsluitend gedaan worden via de website van Present Barendrecht: presentbarendrecht.nl. Heeft u belangstelling om een kerstengel te zijn of te ontvangen of kent u iemand die u wilt aanmelden om een lichtpuntje te ontvangen in de donkere dagen voor Kerstmis? Aanmelden van begunstigden kan tot 8 november, aanmelden als kerstengel kan tot uiterlijk 17 november.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »