Edelsmeden op Vrijdag bij KunstCreatief in De Baerne

BARENDRECHT – Edelsmeden was al een onderdeel van het avond aanbod van KunstCreatief in de Baerne maar zal, door een uitbreiding van het KCB team met edelsmid Ceciel van Ommen, nu ook overdag aangeboden worden. Ceciel gaat de cursus” Edelsmeden op Vrijdag” aanbieden welke start op 21 september van 09:30-:12:00 uur.

Wil je meedoen op deze vrijdagochtenden kijk dan op de website kunstcreatief.nl voor meer informatie en meld je aan. Op zaterdag 1 september ben je van harte welkom tussen 11:00-15:00 uur op het Open Huis in de Baerne waar je kunt kennis maken met de docenten edelsmeden en het atelier.

Edelsmeden

Ceciel is ooit begonnen als cursist edelsmeden in Göteborg- Zweden daarna is ze gefascineerd geraakt door het vak edelsmeden en heeft haar opleiding tot goudsmid voltooid. Ze is ook bekend op het gebied van emailleren en filigrain en verwerkt bijvoorbeeld veertjes, schelpjes, sea glass en eikeltjes in de sieraden. Het maakt voor deze cursus niet uit of je al vaker sieraden hebt gemaakt. Ceciel begeleidt je stap-voor-stap tijdens de verschillende onderdelen van het smeden die aan bod komen, zoals bijvoorbeeld zagen, vijlen, solderen en polijsten. Uiteraard kun je oude sieraden van zilver of goud omsmelten om er een nieuw sieraad van te maken.

« | »