Overzicht van Koningsdag 2018 activiteiten in Barendrecht

BARENDRECHT – Op Koningsdag 2018 (vrijdag 27 april) zullen er op verschillende plekken in Barendrecht activiteiten worden georganiseerd. De kermis is op deze dag geopend van 11:00 tot 23:00 uur.

Een overzicht van de Koningsdag activiteiten in Barendrecht (tips/aanvullingen insturen):

Koningsdag

Aubade

Om 9:00 uur wordt de dag gestart met de Aubade in de Dorpskerk (Dorpsstraat 146). Inwoners zijn hierbij van harte welkom. De Aubade is dit jaar ook vanaf het veld voor de kerk te volgen via een live videoverbinding. Op deze locatie zal ook de vlag worden gehesen. Het JeugdOrkest van Harmonievereniging Barendrecht zal de instrumentale bijdrage verlenen bij de aubade.

Vrijmarkten en kinderactiviteiten

Vanaf 9:30 uur gaat de kindervrijmarkt en de vrijmarkt voor particulieren van start. Tussen 11.00 tot 13.00 vinden de kinderspelen plaats in zaal De Ontmoeting (naast de Dorpskerk).  Het gaat o.a. om de grabbelton, draaipijlen, mutsen, bibberspiraal, lachspiegel, stokkenvangspel, klompen gooien, een show met de Mikkies, goochelen, dansen en zingen.

Tussen 13:00 en 16:00 uur zijn de kinderactiviteiten buiten: steltlopen, jongleren, buikspreken, ballonnen, schminksters, clowns en een goochelshow. Tegenover de Diggels zal tussen 11:00 en 17:00 uur een springkussen staan (met begeleiding) en van 14:00 tot 17:00 uur is er een Rad Van Avontuur in de Uitspanning.

De kindervrijmarkt in het (winkel)centrum van Barendrecht is van 10:00 tot 16:00 uur. Dit jaar zitten de kinderen op kleedjes op de Middenbaan, het Onderlangs en ‘t Vlak.

Op het Havenhoofd is een kindervrijmarkt van 9:00 tot 15:00 uur. De toegang tot winkels en horeca moet vrij blijven. Zorg ervoor dat na afloop alles netjes achterblijft. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Zie ook: Kinderspektakel met Koningsdag bij vv Smitshoek

Kermis

Om 11:00 uur opent de kermis op het gemeentehuisplein aan de zijde van de Middenbaan. Tegelijkertijd zal op de andere kant van het plein een kleine weekmarkt staan met 6 á 7 kraampjes.

Activiteiten

Ingezonden oranje activiteiten:

De Terre des Hommes winkel Barendrecht (Onderlangs 22) heeft leuke oranje aanbiedingen die dag. Ook staat er een grabbelton in de winkel: “Loop eens binnen op deze feestelijke dag. Wij zijn Koningsdag open van 10.00 uur tot 13.00 uur.

Vrijdagavond is er van 19:00 tot 22:00 uur een Koningsdag Kids Disco (7 t/m 12 jaar) bij Dansschool Jacques Dance Passion aan de Middeldijk 56a. De entree is €5,- per kind.

Het HarmonieOrkest zal op 27 april gewoontegetrouw in een besloten setting spelen in zorgcentrum Borgstede om de bewoners ook Koningsdag te laten beleven.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »