Het Kruispunt, Barendrecht

BARENDRECHT – Op dinsdag 20 februari barst om 13.30 uur in Theater het Kruispunt de VERS Revue los met dans, muziek en gedichten van jongeren van het Dalton Lyceum Barendrecht. Jongeren van deze school schreven in de afgelopen weken hun eigen gedicht. Zij doen allemaal mee aan VERS 2018: een landelijke poëziemanifestatie met het hele jaar door lessen en activiteiten rond de vijf genomineerde bundels voor de VSB Poëzieprijs. Een selectie van deze jonge ‘dichters’ in de dop brengt in een wervelende literaire theatershow hun eigen werk op de planken.

U bent van harte welkom in Theater ‘t Kruispunt! De toegang is gratis. Wél even reserveren via info@schoolderpoezie.nl

Gedichten, zang en dans

De gedichten van de jongeren worden afgewisseld met urban dance van Turn it Loose, een voordracht van dichter en VSB Poëzieprijsgenomineerde Mieke van Zonneveld, en een optreden van zangeres Joy Wielkens met Vlado Spisiak op gitaar. De presentatie is in handen van André Accord.

Een deskundige jury selecteert aan het einde van de show een aantal finalisten. Na de voorronde in Barendrecht komen zij op vrijdag 12 mei 2018 naar DEStudio in Antwerpen voor de Poëzie meet-up voor jongeren. De jury bestaat uit onder anderen Sarien Zijlstra van School der Poëzie en Mieke van Zonneveld.

VERS

VERS wordt dit seizoen voor de 20e keer georganiseerd. Via poëzielessen, talkshows, poëziewedstrijden en debatlessen maken duizenden kinderen en jongeren uit Nederland en België kennis met het werk van de genomineerden voor de VSB Poëzieprijs 2018. De makers van de mooiste gedichten van de VERS Revue gaan in april naar Antwerpen voor een uitgebreide poëzie meet-up met dichters, schrijvers, performances en een bijzondere afsluiting op het podium.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »