Lichtjesoptocht en Kerstvolkszang tijdens Winterfeest Barendrecht 2016

BARENDRECHT – Tijdens het avondprogramma van het WinterFeest is de Lichtjesoptocht door het dorp altijd weer een hoogtepunt. Een bonte stoet met kleintjes, hun begeleiders en de Kerstman trekt door de oude Dorpskern. De deelnemers maken samen deze avondwandeling door de versierde straten.

De Lichtjesoptocht start om ongeveer 18:25 uur vanaf het Doormanplein, direct na het optreden van Jong Holland om 18:00 uur. Ouderen en mensen die slecht te been zijn (en eventueel kleine kinderen met een ouder) kunnen zich achteraan de optocht melden om per huifkar mee te rijden met de optocht (beperkt aantal plaatsen beschikbaar).

Lichtjesoptocht en VolksKerstZang

Elk kind verlicht de optocht met een eigen lampion en de muzikale begeleiding van Showband Jong Holland, samen met de jeugd van Jong Holland, geeft het tempo aan en houdt de sfeer en goed in. Na de wandeling is iedereen weer precies op tijd terug op het Doormanplein voor een optreden van het Jeugdorkest van de Harmonievereniging, en aansluitend de VolksKerstZang. Daar worden gezamenlijk de bekendste kerstliedjes gezongen.

Heb je nog een lichtje voor tijdens de optocht? De VVD Barendrecht zal tijdens het WinterFeest lampionnen uitdelen: “Als VVD Barendrecht geven we 100 lampionnen weg aan kinderen die graag mee willen lopen met de lichtjesoptocht. Wees er snel bij!

Showband

Op Heuvelsteijn speelt de WinterBrass om 16:30 uur. Om 18 uur verschijnt de Showband van Jong Holland op het Doormanplein. Vandaar voert deze energieke groep de LichtjesOptocht aan in de wandeling door de Oude Dorpskern. Alle kinderen, oud ers en zelfs de kerstman lopen in een verlichte stoet door de straten.

Zie ook: WinterFeest Barendrecht 2017 met o.a. een kerstmarkt, de KerstWensBoom, kinderactiviteiten en een lichtjesoptochtBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »