Fietsersbond repareert fietsen op de Middenbaan

BARENDRECHT – Inwoners van Barendrecht die een fiets hebben met kapotte fietsverlichting, kunnen dit op zaterdag 18 november gratis laten repareren door vrijwilligers van de Fietsersbond (ook voor/na/tijdens de Sinterklaasintocht). De Fietsersbond maakt zich al jaren hard voor goede fietsverlichting, vandaar deze jaarlijkse actie. Vrijwilligers staan van 11.00 uur tot 16.00 uur op de Middenbaan, ter hoogte van ‘t Kruidvat.

Naast de reparaties wordt informatie verstrekt over veilig fietsen, een goede verlichting en kunnen banden worden opgepompt. Buurtpreventie is ook present en geeft voorlichting over goede fietssloten en heeft anti-diefstal tips.

Ik wil je zien

De Fietsersbond vindt het belangrijk dat fietsers verlicht fietsen. Dat scheelt waarschijnlijk ongelukken, veel bijna-ongelukken en veel ergernis bij andere weggebruikers. Hoe beter je gezien wordt, hoe meer anderen rekening met je kunnen houden en hoe veiliger het is in het verkeer. Daarom organiseert de bond deze reparatie acties en een campagne om te zorgen dat mensen elkaar aansporen en helpen om te fietsen met licht. Met een goed verlichte fiets kom je veilig en zonder boete thuis.

Fietsersbond

De Fietsersbond is de grootste belangenvereniging van fietsers in Nederland met meer dan 35.000 leden en 1500 actieve vrijwilligers. De afdeling Rotterdam en omstreken overlegt regelmatig met de gemeente over het verbeteren van fietsroutes en fietsvoorzieningen.

Update, foto:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »