Dorpskerk in Oude Dorpskern van Barendrecht (Dorpsstraat)

BARENDRECHT – Op zaterdagavond 11 november wordt er een traditionele Choral Evensong georganiseerd in de Dorpskerk.  De Evensong is een Engelstalige gebedsdienst waarbij de Anglicaanse traditie wordt gevolgd.

Het is een korte dienst die volgens het Book of Common Prayer wordt uitgevoerd en waarbij de eeuwenoude prachtige Engelse koormuziek weerklinkt. De Evensong vangt aan om 19.00 uur. De toegang is vrij en er zal een collecte ter bestrijding van de kosten worden gehouden bij de uitgang.

Evensong

De Werkgroep Eredienst van de Dorpskerk heeft het koor van de Anglicaanse St. John & St.Philip Church in Den Haag uitgenodigd om Barendrecht eens nader te laten kennismaken met deze bijzondere vorm van viering. Het koor dat de Engelse liederen a capella zingt staat onder leiding van Jan Huber. Dorpskerkpredikant Jan Willem Stam zal een korte meditatie verzorgen (in het Nederlands).

De Dorpskerk met haar mooie akoestiek leent zich uitstekend voor een traditionele Choral Evensong. Het oudste huis van Barendrecht zal voor deze gelegenheid worden verlicht door de kaarsenkronen.

Vieringen

De Werkgroep Eredienst van de Dorpskerk wil zich behalve op de wekelijkse erediensten op zondag ook richten op het organiseren van andere vormen van kerkelijke vieringen waarbij muziek centraal staat. De Choral Evensong is zo’n bijzondere vorm van viering. Ook de uitvoering van het Requiem van Fauré op 1 november is ook een voorbeeld van zo’n bijzondere viering.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »