Clown Bassie zaterdagmiddag op de Middenbaan bij The Read Shop

BARENDRECHT – Clown Bassie brengt op zaterdag 9 september om 15:00 uur een bezoek aan The Read Shop op de Middenbaan. De bekendste clown en jeugheld van Nederland signeert daar zijn nieuwe, autobiografische verhalenbundel: Allememaggies! belevenissen van een variété artiest.

Bas van Toor zal in zijn rol als ‘Clown Bassie’ ongeveer een uur aanwezig zijn in de winkel. “Een unieke kans om op de foto te gaan met Clown Bassie!!“, aldus Mark Snoek van The Read Shop. Eind juli bracht zijn broer Aad van Toor (Adriaan) ook al een bezoek aan de boekenwinkel.

Allememaggies

‘Allememaggies!’ is een verzameling autobiografische verhalen van Bas van Toor, bij met name de jongere generaties vooral bekend als Clown Bassie van het populaire televisieduo Bassie & Adriaan. Maar veel (groot)ouders van de ‘vriendjes en vriendinnetjes’ zullen Bas ook kennen van de acrobatenact ‘The Crocksons’, waarmee hij samen met zijn broer Aad over de hele wereld optrad in alle grote theaters en nachtclubs.

In dit boek ontpopt Bas van Toor zich als een rasverteller. Hilarische anekdotes over het artiestenleven worden moeiteloos afgewisseld met ontroerende verhalen over bezoekjes aan doodzieke kindjes. Op het ene moment lopen de tranen over je wangen van het lachen, terwijl je even later een traantje van ontroering wegpinkt. ‘Allememaggies!’ laat de lezer niet alleen smullen van de belevenissen van een artiest in hart en nieren, maar is ook een verrassende kennismaking met Bas van Toor zelf. De man áchter de rode neus, die na 57 jaar nog altijd smoorverliefd blijkt te zijn op zijn vrouw Coby en als een apetrotse opa vertelt over zijn kleinkinderen. Maar die ook heel boeiend verhaalt over toevallige ontmoetingen met bijzondere mensen, variërend van een beroemde veldmaarschalk tot een jonge straatventer uit Brazilië. Stuk voor stuk belevenissen waarbij zijn alter ego Bassie zou hebben geroepen: “Allememaggies!”



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen



« | »