Het Kruispunt, Barendrecht

BARENDRECHT – Het nieuwe programma van Theater het Kruispunt staat vanaf vanochtend (Maandag 8 mei 2017) 10.00 uur online. De verkoop start op donderdag 11 mei, 10.00 uur zowel via theaterhetkruispunt.nl als telefonisch op 0180-615958 en live aan de publieksservicebalie in de hal van Het Kruispunt.

Het programma voor 2017-2018 telt ruim 100 voorstellingen. Het aanbod is gevarieerd en biedt voor ieder wat wils. Van Jandino Asporaat tot Ali B.  Van Sanne Wallis de Vries tot Harrie Jekkers en Klein Orkest en van Toneelvereniging Barendrecht tot Dutch Eagles en Marc-Marie Huijbregts.  We kunnen met recht zeggen: Theater het Kruispunt is er voor iedereen!” aldus Irene Pronk, directeur van het theater.

Highlights

Een overzicht van een aantal highlights voor het theaterseizoen 2017/2018:

De heren van Purper waren het niet van plan, Purper was verleden tijd. Maar ze zijn komend seizoen terug. Kort en hevig, zoals de seizoenen. Erik Brey, Alfred van den Heuvel, Frans Mulder en het nieuwe muzikale multi-talent Diederick Ensink openen het seizoen op vrijdag 15 september 2017 met een programma boordevol nieuwe nummers en sketches, maar uiteraard met een paar gouwe ouwe.

Op donderdag 5 oktober 2017 staat rockmusical The War of Worlds in het Kruispunt. Deze eigentijdse versie van de science fiction rockmusical, naar het gelijknamige boek van H.G. Wells is dit seizoen voor het eerst in Nederland te zien. The Eve of the War, Forever Autumn en Brave New World zijn enkele voorbeelden van hits die deze legendarische musical voorgebracht heeft. Nederlands gesproken, maar met alle originele liedjes in het Engels.

Het Groot Niet Te Vermijden maakt al jaren muziek om naar te kijken en theater om op te dansen. In een versie met nieuwe samenstellingen, maar volgens aloud en beproefd recept brengt Het Groot dit seizoen het programma The Inevitables. Muzikaal vakmanschap pur sang! En te zien op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober 2017.

Na de succesvolle voorstelling Jekkers en Jeroen afgelopen seizoen, gaat Harrie Jekkers op vrijdag 3 november 2017 terug naar zijn muzikale roots. Het resultaat is en programma over en door Klein Orkest, met natuurlijk liedjes als Later is allang begonnen en Laat mij maar alleen.

Shirma Rouse geeft op zaterdag 11 november 2017 met het programma Aretha! “The Queen of Soul” Celebration Tour het publiek een uniek kijkje in het leven van Aretha Franklin, de vrouw, moeder en mens achter die soulstem. Onder begeleiding van een achtmans formatie zingt Shirma Rouse Think, Bridge Over Troubled Water, Respect en vele andere favorieten.

Bekend van o.a. optredens bij De Wereld Draait Door, RTL Latenight en Voetbal Inside brengen Danny Vera en band de voorstelling Between the Dark & Daylight. Een concert boordevol nummers die gaan over zowel de donkere als de lichte kant van het leven. Een avond meeslepende rock ’n roll op dinsdag 21 november 2017.

De absolute wereldtop op het gebied van breakdance komt geloof het of niet, uit Eindhoven. The Ruggeds wonnen wereldwijd al een aantal prestigieuze toernooien en zijn te zien in de videoclip Where Are Ü Now van Justin Bieber. Bereid je voor op een avond onvoorstelbare acrobatiek, ritme en energie. Hun show Adrenaline is te zien op zaterdag 25 november 2017.

Van het boek Hendrik Groen – Pogingen om iets van het leven te maken werden meer dan 200.000 exemplarten verkocht. In de theaterversie van deze besteller, die te zien is op zaterdag 2 december 2017, laten Hendrik Groen (gespeeld door Beau Schneider) en zijn vrienden je een jaar lang meeleven in een verzorgingshuis.

Na twee succesvolle kinderfilms is Dummie de Mummie komend seizoen ook in het theater te zien. Stel je voor. Je heet Goos en je bent doodnormaal en woont in het saaiste dorp van de wereld. Op een dag loop je je slaapkamer binnen, je kijkt rond en je ziet ineens een mummie in je bed. Wat doe je? Van de makers van Dolfje Weerwolfje en te zien op vrijdag 15 december 2017. Speciaal voor iedereen vanaf 6 jaar en ouder.

Ga mee terug naar die opwindende beginperiode van The Rolling Stones. De Britse tributeband The Stones brengen op donderdag 11 januari 2018 een energieke show met al hun grootste hits uit de jaren zestig. Zanger Benjamin Wattam pakt je in met zijn flamboyante optreden en lijkt nog eens sprekend op Mick Jagger.

Een jaar lang waren ze alleen te zien in het succesvolle tv-programma De Kwis, maar gelukkig kunnen we op vrijdag 12 januari 2018 weer genieten van het virtuoze duo Van der Laan & Woe. Scènes, muzikale acts en een absurd hoge grapdichtheid; het zou eeuwig zonde zijn om het te missen.

Als er iemand in de showbusiness keihard gaat, dan is het Jandino wel. Deze man doet niet aan concessies als het om zijn carrière gaat. Bij hem is het simpel; je komt en je gaat. Daartussen moet je lachen, het liefst keihard. In zijn zesde show brengt hij hilarische typetjes, stand up comedy, zang en dans. Jandino Asporaat is te zien op donderdag 1 februari 2018.

Sinds jaren verwelkomt Theater het Kruispunt op donderdag 8 februari 2018 Marc-Marie Huijbregts. Voor zijn voorstelling Getekend put Marie Marie uit een eindeloze bron van materiaal. Hij gebruikt alles wat hij meemaakt om er iets scherps en grappigs over te zeggen. Getekend is een persoonlijk programma dat drijft op emotie.

Tina, het bekendste meiden weekblad van Nederland bestaat vijftig jaar en dat wordt gevierd met Tina de Musical. Met doldwaze avonturen, heel veel meidenpret en de allerleukste liedjes. Over een tiener met vlinders in haar buik en een oma die eeuwig jong is gebleven. Laat ja na afloop omtoveren tot model in De Beautytruck. Tina de Musical is te zien op zondag 15 februari 2018.

Op vrijdag 2 maart 2018 bekijkt Lebbis graag met zijn publiek wat we doen, waarom en waar het heen gaat. Hij gaat verhalen vertellen, en zal dus veel aan het woord zijn, maar dat is bekend van Lebbis. De Bovengrens is een programma vol scherpzinnige ideeën, sterke analyses en inspirerende levenslessen.

Hans & Grietje de Musical is de familievoorstelling die je niet mag missen. Voorzien van een suikerzoet decor, kostuums om van te smullen en natuurlijk swingende meezingliedjes wordt dit sprookje werkelijkheid. Voor iedereen vanaf 4 jaar.  Te zien op zondag 11 maart 2018.

De theatervoorstelling Giphart, Chabot en Bril moest een aantal jaar geleden wegens de ziekte van Martin Bril vroegtijdig worden afgebroken. Giphart en Chabot wilden deze show graag voortzetten, en dat is gelukt. Ze trekken het land in met een vrolijke, hilarische, ontroerende voorstelling en staan op donderdag 22 maart 2018 in Theater het Kruispunt. Er wordt voorgelezen, gezongen en wellicht zelfs gedanst.

Henriëtte Tol, Peter Bolhuijs e.a. zijn op zaterdag 31 maart 2018 te zien in Vele Hemels Boven de Zevende. In dit fascinerende en beklemmende familiedrama doen de personages verwoede pogingen zicht te ontdoen van de pijn in hun zelfgekozen leven. Naar de prachtige roman van Griet Op de Beeck. Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding georganiseerd.

Op donderdag 19 april is het weer de hoogste tijd voor een dolgekke en uniek grappige komedie. Als vanouds neemt Jon van Eerd, in de rol van Harrie Vermeulen, met zijn onbesuisde en razende manier van doen, steeds maar weer de verkeerde beslissingen. Op de zevende dag was er rust. Todat….Harrie het Paradijs binnenwandelde.

The Full Monty is terug! De musical is een wereldhit en de Oscarwinnende filmversie is inmiddels een moderne klassieker. Overal worden mannen, die het aandurven om niet alleen in het leven, maar ook op het toneel ‘the full monty’ te gaan, in de armen gesloten. Aanstekelijk, pikant en ontroerend met swingende songs. The Full Monty is te zien op donderdag 26 april 2018.

In Om Alles! zien we Richard Groenendijk als vanouds van zijn scherpste, grappigste, persoonlijkste en meest ad remme kant. Geniet op dinsdag 8 en woensdag 9 mei 2018 van een aaneenschakeling van hilarische verhalen, opzienbarende ontboezemingen en niet te versmaden typeringen.

Na een uitverkochte zaal afgelopen seizoen komt het duo Yentl en de Boer op donderdag 17 mei 2018 terug met een nieuwe voorstelling. Ze staan de trappelen om hun nieuwe ervaringen en fantasieën aan de wereld ten toon spreiden. Een volgende stap in de grote Yentl en de Boer saga: Nieuwe liedjes, gecombineerd met bizarre verhalen en personages.

Bekijk het complete programma (vanaf 10:00 uur) op theaterhetkruispunt.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »