Archieffoto: Gemeenteraadszaal

BARENDRECHT – Vanaf woensdag 10 mei 2017 start de cursus Politiek Actief. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten en wordt georganiseerd door de gemeenteraad van Barendrecht. De cursus biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek.

Hiermee hoopt de gemeente Barendrecht inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid. Aanmelden voor deze gratis cursus kan via griffie [@] barendrecht.nl.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook veel inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook voor hen is de cursus zeer geschikt.

Programma

  • Woensdag 10 mei: Algemene staatsinrichting, hoe werkt het kiesrecht en hoe kan je politiek actiefworden.
  • Woensdag 31 mei: Besluitvormingstraject binnen de gemeente Barendrecht en hoe hebben inwoners invloed op het beleids- en besluitvormingsproces van de gemeente. Wat zijn de formele en informele vormen van beïnvloeding?
  • Woensdag 28 juni: Taken en rollen van de gemeenteraad, de gereedschapskist van het raadslid, speeddaten met gemeenteraadsleden over hoe zij invulling geven aan hun drie rollen en gemeentefinanciën in vogelvlucht.

De bijeenkomsten vinden plaats op het gemeentehuis. De aanvangstijd van de bijeenkomsten is 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en de eindtijd is ca. 22.00 uur. Tijdens de cursus wisselen theorie en praktische opdrachten elkaar af.

« | »