Bord Gemeente Barendrecht

BARENDRECHT – Op zaterdag 8 april a.s. van 12 uur tot 15 uur vindt in het Dienstencentrum aan de Windsingel 166 te Barendrecht de 55+ beurs BAR gemeenten op het gebied van Wonen, Lifestyle en Advies plaats. Dit wordt de eerste informatiebeurs in de regio gericht op de 55 plusser van nu. De beurs is gratis toegankelijk, intiem en regionaal van opzet zodat er alle ruimte en tijd is om met de experts van de verschillende stands in gesprek te komen.

De 55+ beurs wordt geopend door wethouder van Wolfswinkel. De beurs richt zich op drie thema’s: wonen, lifestyle en advies. Op de informatiebeurs kan een ieder zich oriënteren op producten en diensten die het zelfstandig wonen ondersteunen. Met goed advies en informatie kunnen senioren gedegen keuzes maken en zo de regie in eigen hand houden.

55+ Beurs

Het doel is om inwoners te informeren, zodat ze gaan nadenken over het ouder worden en preventief maatregelen zullen nemen voor als het allemaal niet meer zo gemakkelijk gaat. “We willen ze graag informeren over wat er binnen hun regio mogelijk is en welke alternatieven er zijn, zodat zorgvuldig een keuze kan worden gemaakt en er niet onder dwang (door een val of na een ziekenhuisopname bijvoorbeeld) voor hen beslissingen worden genomen“, aldus de organisatie.

Daarnaast laat de beurs zien dat ouder worden ook leuk kan zijn. Door de bezoekers niet alleen over zorg, woningaanpassingen en financieringen te informeren, maar ook over lifestyle zoals vakanties, voeding, sport, gezondheid etc. Bovendien kan de fitheid van de bezoekers getest worden. (o.a. bloeddruk-, glucose-, vet- en oogmeting).

Initiatiefnemers

De 55+ beurs BAR gemeenten is een initiatief van Marcella ten Kortenaar van OptiOrganize en Bianca Sabel van TOP onroerend goed in samenwerking met Kijk op Welzijn en wordt mede ondersteund door de Rabobank Ridderkerk Midden IJsselmonde en de BAR-organisatie (informatie Wmo voorzieningen).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »