Struintocht voor stoere jongens en meiden in grienden langs de Oude Maas

BARENDRECHT – Op dinsdagmiddag 18 oktober organiseert Natuurvereniging IJsselmonde een avontuurlijke struintocht voor tieners tot 15 jaar door de Carnisse Grienden en langs de Oude Maas. Een tocht waarbij je van alles zult ontdekken en we je heel vrij laten: “We moeten je nog net in de modder kunnen zien vallen”. Onderweg word je uitgedaagd om zelf oplossingen te bedenken voor situaties die bij het struinen wel voor kunnen komen.

UPDATE: De organisatie laat zojuist (maandag 17 okt, 22:00) weten: “Uit veiligheidsoverwegingen op grond van een alarmerend weerbericht van heden hebben wij deze struintocht inmiddels verplaatst naar vrijdagmiddag 21 oktober.”

Niks geen schools gedoe dus, geen meesters en juffen. Kom op zeg, we hebben vakantie! Nee, gewoon lekker struinen en daarbij op een leuke manier wat van de natuur opsteken met ervaren avonturiers. Onderga het echte struingevoel!

Avontuur

Het avontuur begint op dinsdagmiddag 18 oktober om 12:30 bovenop de Uitzichtheuvel langs de Oude Maas en duurt uiterlijk tot 17:00 uur. Trek warme kleren en schoenen aan die tegen een stootje kunnen. Neem ook een klein rugzakje mee met een flesje water en een reep of koek. Misschien zijn handschoenen en een muts ook wel handig. Bij regen (of sneeuw!) gaat de tocht natuurlijk gewoon door.

Je fiets kun je veilig kwijt achter het hek van b.s.o. ‘Buitengewoon’ (tegenover de ingang van de hockey aan de Zuider Carnisseweg). Eventueel kun je je laten afzetten op de parkeerplaats van de Carnisse Grienden. Het eindpunt van de struintocht is de parkeerplaats van b.s.o. ‘Buitengewoon’.

Durf jij het aan?

Je kunt gratis mee. Geef je op bij mrjschepers@hotmail.com of 0180-617320 (vermeld je naam en leeftijd en telefoonnummer van thuis) Deelname is beperkt, dus meld je snel aan. Meer info: natuurvereniging-ijsselmonde.nl/ en ark.eu/ijsselmonde

Foto: ARK Elma DuijndamBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »