Topatletiek bij Energie: Scholenkampioenschap en MiLa Trackmeeting

BARENDRECHT – Op donderdagavond 12 mei organiseert Energie voor de zesde maal de MiLa Trackmeeting; de wedstrijd maakt deel uit van het Runnersworld Spijkenisse Baancircuit. De te lopen onderdelen zijn deze avond 600 meter (vanaf 19.00 uur), 1.000 meter (vanaf 20.15 uur) en Steeplechase (vanaf 19.30 uur).

Vooral de Steeplechase is met haar hindernissen en in het bijzonder de waterbak een spectaculair onderdeel voor zowel de atleet als de toeschouwer. Maar op de 1.000 meter is het vooral de snelheid die het boeiend maakt; in de laatste serie van de 1.000 meter gaat het wel met een snelheid van meer dan 24 kilometer per uur. Aan deze wedstrijden nemen honderden atleten deel; zowel recreanten als wedstrijdatleten en in voorgaande jaren sneuvelde er menig nationaal record. Toeschouwers zijn van harte welkom bij deze schitterende atletiekwedstrijd; toegang is gratis.

Scholenkampioenschappen hardlopen

Een paar dagen later is er een atletiekavond van een geheel andere orde. Op dinsdagavond 17 mei organiseert Energie in samenwerking met de Rabobank voor de achttiende keer de scholenkampioenschappen hardlopen voor de groepen 3 t/m 8 van de Barendrechtse basisscholen.

De avond begint om 18.00 uur met het maken van een groepsfoto per school; daarna volgen de hardloopwedstrijden; honderden kinderen lopen in diverse starts afhankelijk van hun leeftijd 600, 800 of 1.000 meter; de avond wordt afgesloten met 800 meter hardlopen voor de ouders. Beide evenementen vinden plaats op de kunststofatletiekbaan op het Sportpark De Bongerd aan de Dierensteinweg te Barendrecht. Meer informatie vindt u op cavenergie.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »