Capoeira lessen voor kinderen en volwassenen in Hof van Maxima

BARENDRECHT – Vanaf morgen (Woensdag 2 maart 2016) worden er capoeira lessen voor kinderen en volwassenen gegeven in de gymzaal van het Hof van Maxima aan op Hedwigepolder. De lessen worden verzorgd door Professor Rouxinol, onder de groep Aldeia Capoeira. Professor Rouxinol (Jeroen Verheul) beoefent al ruim 18 jaar capoeira.

Capoeira is een spectaculaire combinatie van vechtsport, acrobatiek, dans en muziek. De lessen voor kinderen vinden plaats op woensdagen van 17.00 tot 18.00uur. Op vrijdag kunnen zowel kinderen als volwassenen les volgen tussen 19.00 en 20.00 uur, van 20.00 tot 21.00 uur is er nog een les voor alleen volwassenen. Aanmelden kan via de website van Capoeira Barendrecht. De eerste proefles is gratis.

Capoeira

Capoeira is ontstaan in Brazilië door mensen uit Afrika die als slaaf moesten werken in het verleden en het bevat daarom diverse onderdelen die doen denken aan Afrika, waaronder de muziekinstrumenten, zang van vraag en antwoord en het speelse karakter van de sport. Het doel is om een spel neer te zetten waarbij aanvallen worden ingezet en ontweken in plaats van geblokkeerd. Hierdoor traint men bij capoeira zowel ruimtelijk inzicht als het aanpassen aan de omgeving waarbij zowel op het spel van de ander wordt gereageerd als op de maat en karakteristieken van de begeleidende muziek.

Professor Rouxinol

Sinds 2002 heeft Professor Rouxinol (Jeroen Verheul) capoeira lessen verzorgd in binnen en buitenland, waaronder België, Duitsland, Rusland en 8 jaar voor het sportcentrum van de Erasmus Universiteit in Rotterdam, en op veel scholen in en rond Rotterdam. Ook heeft hij lessen mogen verzorgen in Brazilië, waar hij inmiddels 7 keer is geweest om zichzelf te verbeteren in capoeira.

Hij geeft al jaren vaste capoeiralessen aan kinderen en volwassenen in Rotterdam. Sinds eind 2015 woont hij in Barendrecht en vanaf deze maand starten daar ook reguliere capoeiralessen voor jong en oud.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »