26 sept: Vierde editie Minifestival aan de Dijk (Noldijk, Barendrecht)

BARENDRECHT – Zaterdag 26 september (13:00 uur) staat alweer de vierde editie van het Minifestival aan de Dijk op de agenda. Dit jaar is het thema: “Onderweg: een reis vol verrassingen

De organisatie van het minifestival: “We nodigen u uit voor een wandeling door het landschap. Onderweg kunt u genieten van verrassende, intieme optredens van acteurs, dichters en musici die hun sporen inmiddels hebben verdiend.

Programma

Een greep uit het programma: Menno Smit neemt u mee naar Terschelling. Stoomboot komt met zijn luisterliedjes helemaal uit België. Barendrechtse Van Bezemwijk heeft zelfs een nummer dat Onderweg heet. Zij en ik bestormen de cabaretpodia van Groningen tot Naaldwijk en doen onderweg even Barendrecht aan. Bianca Boer komt met prachtige gedichten en korte verhalen langs. De band Mixt maakt uitstapjes met een vleugje bluegrass, reggae, jazz en folk en ook kids-bizz is dit jaar van de partij.

De mobiele cinema draait de nieuwste korte film ‘Voorbij het vergeten’ van Vollemaan. De hele middag is er een podium met live muziek naast het terras met hapjes en drankjes. Kinderen kunnen zich laten schminken. De presentatie is die middag in handen van John Brosens.

Bekijk hier het tijdschema van het  programma.

Landelijke Open Hoveniersdag

Ook is het op 26 september Landelijke Open Hoveniersdag op het terrein van Paul Casteleijn Hoveniers en houden De Tuinontwerpers van Het Ontwerpinstituut een spreekuur. Hiervoor kunt u zich opgeven bij thijs@paulcasteleijn.nl, of kom gewoon langs!

Eten aan de Dijk

Ook dit jaar wordt het Minifestival in de avond afgesloten met het Eten aan de Dijk: “Evenals vorig jaar gaan we voor de totaalbeleving tijdens het Eten aan de Dijk.” Tijdens vier gangen maakt u een reis door het leven en de liefde. De hoogtepunten uit het leven proberen we te vangen in smaak, kleur, geur, licht, beeld, theater, poëzie en muziek. Acteurs en musici zorgen voor de bijpassende theatrale en muzikale sferen. We beginnen buiten en eindigen binnen. Om 17:00 uur staat er voor u een drankje klaar, om 17:30 starten we met het programma.

Dit jaar wordt het Eten aan de Dijk met een bijzondere act afgesloten. Nol Havens en Hans Klein komen als duo VOF de Kunst hun Nederlandstalige repertoire ten gehore brengen. Meer info: paulcasteleijn.nl en natuurgoedziedewij.nl

Minifestival aan de Dijk

Het Minifestival aan de Dijk is een gratis, jaarlijks terugkerend, kleinschalig festival met theater, film, muziek, opera, poëzie, fotografie en beeldende kunst op en rond de monumentale boerderij van Paul Casteleijn Hoveniers aan de Noldijk. Bezoekers worden in kleine groepen rondgeleid langs verschillende locaties en acts waarbij ook de inwendige mens, in de vorm van een bescheiden locale, biologische catering, niet wordt vergeten. Het festival biedt een podium aan amateurs en professionals uit Barendrecht en omgeving en staat tevens open voor inspirerende en kwalitatieve acts en talenten uit de rest van ons land of zelfs daarbuiten.

Het Minifestival aan de Dijk wordt georganiseerd door Yvonne van der Haven van Stichting Vollemaan en Paul Casteleijn Hoveniers.

Foto: Minifestival aan de Dijk / Kees van der Graaf

Programma

Zaterdag 26 september vanaf 13:00 uur.

 • Ieder half uur: Rondleiding (duur 60 minuten): Onderweg, een reis vol verrassingen
 • Minipodium:
  • 13:00-13:25 Mixt
  • 13:35-14:00 Van Bezemwijk
  • 14:10-14:35 Stoomboot en Menno Smit
  • 14:45-15:10 Van Bezemwijk
  • 15:20-15:45 Stoomboot en Menno Smit
  • 15:55-16:20 No Kids-bizz
  • 16:30-16:55 Bosz de Kler
  • 17:00-17:30 Mixt
  • 17:40-17:55 Van Bezemwijk (Overgang naar Eten aan de Dijk)
  • 17:55-18:00 Welkom gasten Eten aan de Dijk
 • Zingen aan de Dijk: Om 15:30 en 16:30 geeft Anouk Vinders een korte zangworkshop (volwassenen mogen ook aanschuiven!)


Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »