Keukenbrand zorgt voor massale uitruk hulpdiensten naar de Vrijenburglaan in Barendrecht

De brandweer van Rotterdam en Barendrecht zijn vanochtend (Dinsdag 19 maart 2013) in groten getale opgeroepen voor een gebouwbrand in Barendrecht. In de eerste melding leek het te gaan om een gebouwbrand aan de Sandelhout, maar al snel werd dit aangepast naar de Vrijenburglaan.

De brandweer is ter plaatse direct begonnen met het forceren van de voordeur. Er was niemand thuis in de woning, maar het brandalarm ging binnen wel af. Dit brandalarm is waargenomen door buren die de hulpdiensten hebben kunnen inschakelen.

Er is enkele minuten lang tevergeefs gepoogd om de voordeur open te rammen met een stormram. De brandweer is uiteindelijk binnen gekomen via de achterdeur van de woning. Het betrof een geval ‘vlam in de pan’ en was snel onder controle. Het lijkt er niet op, dat de brand in de woning schade heeft aangericht.

De politie is ter plaatse gebleven totdat de bewoonster van de woning aanwezig was. Ondanks dat de voordeur niet kon worden geopend door de brandweer is deze wel zwaar beschadigd geraakt.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »