Traumahelikopter landt voor hulpverlening aan de Distelvink in Barendrecht

De traumahelikopter, ambulance en politie zijn vanmiddag (Dinsdag 5 maart 2013) om kwart voor 6 opgeroepen voor een hulpverlening aan de Distelvink. Als eerste werd een motorambulance opgeroepen, deze kan vaak sneller ter plaatse zijn door zijn wendbaarheid in het verkeer.

De traumahelikopter arriveerde al enkele minuten na de oproep omdat een eerdere inzet in Spijkenisse werd afgemeld, ze konden gelijk doorvliegen naar Barendrecht. Ter plaatse zijn de hulpdiensten een woning binnen gegaan om te helpen bij een bevalling en/of complicaties na de bevalling. Althans, dit is het verhaal wat rond de woning en traumahelikopter werd verteld door buren en buurtbewoners. Het is dus niet met zekerheid te zeggen, maar wel aannemelijk omdat de Officier van Dienst Geneeskunde foto’s maakte van de (eigen) hulpverlening, dit is niet iets wat je bij ernstige gevallen ziet. Vanwege de grote drukte rond de woning heeft de politie mensen weggestuurd.

Vanaf de Distelvink is een spoedtransport opgezet richting het ziekenhuis. Dit houdt in, dat de ambulance assistentie krijgt van de politie om zo snel mogelijk naar het ziekenhuis te kunnen gaan. In dit geval waren het twee politieauto’s voor de ambulance en één erachter. Voor het transport is speciaal een auto van de verkeerspolitie ter plaatse gekomen.

De traumahelikopter is, nadat het spoedtransport was vertrokken, onder grote belangstelling van de buurtbewoners ook weer vertrokken.

Weet u meer over deze inzet dan horen we dat graag via Twitter, Facebook of het contactformulier (/e-mail) op deze website.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »