Brandweer

Afgelopen nacht heeft een groot deel van Barendrecht last gehad van een stroomstoring. Rond half één vannacht (Donderdag 28 februari 2013) kwamen de eerste meldingen binnen via Twitter. Het getroffen gebied zou zich voornamelijk bevinden rond het centrum van Barendrecht. De stroomvoorziening zou gisteravond (Woensdag 27 februari 2013) ook al instabiel zijn geweest en meermaals korte tijd zijn weggevallen.

Om 1:00 uur vannacht (Donderdag 28 februari 2013) is de brandweer op de hoogte gesteld van de stroomstoring. Ze moeten op zulke momenten extra waakzaam zijn omdat mogelijk niet iedereen de hulpdiensten kan bellen in geval van nood. Het team openbare orde en veiligheid van de gemeente Barendrecht heeft direct de gevolgen van de stroomstoring geïnventariseerd. Een maatregel hiervan was dat er een ambulance stand-by werd gezet bij zorginstelling Borgstede aan de Marjoleinlaan.

De stroomleverancier heeft nog niet bekend gemaakt hoe laat de storing is/was opgelost en hoeveel huishoudens er zijn getroffen.

« | »