Politieauto

Barendrecht – Dinsdag 15 januari worden in het programma Opsporing Verzocht beelden getoond van de overval op supermarkt MCD in Barendrecht die op 9 mei 2012 plaatsvond.

Op woensdag 9 mei 2012 omstreeks 14:10 uur wordt supermarkt MCD, gevestigd aan de Marijkesingel in Barendrecht, overvallen door twee mannen. Onder bedreiging van een groot vleesmes wordt de caissière gedwongen de kassalade te openen, waarna de twee daders het geld eruit graaien en er rennend vandoor gaan.

De beschikbare camerabeelden zullen tijdens de uitzending getoond worden. Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op Nederland 1 om 21.30 uur. De herhaling is woensdag 16 januari om 11.45 uur.

Update 22:20

Inmiddels zijn de volgende signalementen van de daders bekend gemaakt (zie ook de foto’s onder dit artikel):

Dader 1
Beide daders waren blanke mannen en werden tussen de 18-22 jaar geschat. De dader met het mes was de langste, ongeveer 1.85 meter lang met een normaal postuur en hij droeg een grijze sweater met capuchon en een donkere broek.

Dader 2
De andere dader leek een zwart wapen bij zich te hebben, hij is dus ook blank, 1.70 meter lang met een smal of mager postuur, hij droeg donkere bovenkleren, een spijkerbroek en zwarte handschoenen. Hij had een zwart plastic tasje bij zich van kledingwinkel The Sting.

Vragen van de politie
Wie is er op woensdagmiddag 9 mei 2012 rond 14.10 uur getuige geweest van de overval op de MCD-supermarkt aan de Marijkesingel in Barendrecht?

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of de signalementen de daders?

Reacties
Politie Eenheid Rotterdam-Rijnmond: 0800-6070 (gratis)
Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis)

Update 16/01/2013 15:00

De politie heeft laten weten dat er, naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht gisteravond, twee personen zijn gearresteerd voor de overval op de MCD supermarkt.
Fotograaf: Opsporing Verzocht, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »