Politieauto

De politie heeft vannacht (Zondag 6 januari 2013) meerdere inbrekers aangehouden na een inbraak aan de Spinetstraat. De aangehouden verdachten zijn 22, 25 en 25 jaar en komen allen uit Rotterdam. De inbrekers zijn vanaf de Spinetstraat waarschijnlijk gevlucht in de richting van de Bachlaan, dit is mogelijk ook de plaats waar één of meerdere verdachte zijn gearresteerd. De politie heeft met 9 politieauto’s gezocht naar de daders. Daarnaast is ook de Regionale Interventie Eenheid ter plaatse gekomen om ondersteuning te bieden. De politie heeft laten weten dat de gearresteerde mannen al langere tijd gezocht werden in verband met een reeks eerdere inbraken of pogingen daartoe.

De politie doet ook een oproep aan omwonende. Na de inbraak zijn er mogelijk stukken gereedschap gedumpt in de omgeving en/of tuinen. Mocht u iets verdachts in de omgeving hebben gevonden, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Afgelopen nacht is er ook een (poging tot) inbraak geweest aan de Kruidentuin, maar over deze inbraak is (nog) geen verdere informatie beschikbaar.

Update 18:30

Volgens ooggetuigen is de politie vannacht (Zondag 6 januari 2013) met getrokken pistolen door de tuinen gestruind aan de Bachlaan om te zoeken naar de voortvluchtigen. Veel bewoners zijn wakker geworden omdat de politie ‘handen omhoog, handen omhoog’ schreeuwde tijdens deze zoektocht. De bewoners zagen daarbij ook agenten met wapens en zaklampen over de schuurdaken zoeken naar de inbrekers.

« | »