Politieauto in Carnisselande

BARENDRECHT – Kort nadat twee meisjes gisteren (Woensdag 13 maart 2024) -los van elkaar- in Barendrecht van hun telefoons waren beroofd, heeft de politie vier minderjarige jongens aangehouden. Het gaat om drie 15-jarigen uit Hoogvliet, Rotterdam en Rhoon en een 13-jarige jongen uit Rotterdam.

Een 16-jarig meisje uit Barendrecht stapte rond 13.30 uur bij de bushalte op de Portlandse Baan uit de bus en liep op het fietspad richting de Riederhagen. Drie jongens liepen haar tegemoet en één van hen griste haar telefoon uit haar handen. Het meisje riep de jongens nog na, maar de daders renden weg, met haar telefoon. Het slachtoffer bleef verbouwereerd en van slag achter. Ze deed direct aangifte.

Tweede beroving

De agenten die haar aangifte opnamen, moesten deze onderbreken toen de melding viel dat een tweede meisje slachtoffer was geworden van een beroving. Nu was een 15-jarig meisje uit Barendrecht het doelwit. Zij zat bij een bushalte op de bus te wachten toen drie jongens op haar afliepen. Eén van hen pakte haar telefoon af en rende weg. Het meisje liep achter twee van de drie jongens aan, maar kon hen niet bijhouden. Terwijl zij terugliep naar de bushalte , wilde een van de jongens haar achtergebleven tas stelen, maar dat mislukte. Ook dit meisje was hevig ontdaan.

Omstanders

Meerdere agenten, onder wie de agenten die de aangifte van de eerste beroving opnamen, gingen op deze melding van de tweede beroving af. Getuigen zagen de agenten zoeken en hielpen hen bij het vinden van de verdachten en al snel werden vier jongens in de omgeving aangetroffen en aangehouden.

« | »