Bestuurder uit te water geraakte auto gered, voertuig onder water verdwenen in de GROEN rotonde

BARENDRECHT – [Foto’s] Een automobilist is vanochtend (Zaterdag 21 oktober 2023) even na half zes met een personenauto te water geraakt in de GROEN rotonde in Barendrecht (Kilweg/Londen). Politie, brandweer en ambulances werden met spoed opgeroepen.

Bandensporen lijken erop te wijzen dat het voertuig vanaf de Kilweg richting de GROEN rotonde is gereden en toen (na rond te hebben gereden) in het water terecht is gekomen. In het gras rond het water waren veel verse (banden)sporen te zien. Op stukken gras waren wel 3x sporen te zien van een voertuig dat er overheen was gereden. De auto verdween uiteindelijk onder water ter hoogte van de aftakkingen naar de Londen / Carnisser Baan, alleen de openstaande achterklep van het voertuig kwam nog boven het water uit.

Redding

De bestuurder van de auto is niet zelfstandig uit de auto gekomen. De politie en brandweer zijn het water in gegaan en hebben de bestuurdersdeur moeten openen om de man eruit te halen. Op de kant is hij neergelegd in het gras en heeft hij wat water uitgespuugd, het zou naar omstandigheden redelijk goed gaan met de man. Hij is verder behandeld in de ambulance. Een duiker van de brandweer heeft het voertuig gecontroleerd, maar de man was de enige persoon in de auto.

De GROEN rotonde is tussen 05:45 en 06:30 afgesloten geweest voor het verkeer. Rond half zeven waren de meeste hulpdiensten vertrokken en kon het verkeer weer over de rotonde. De auto is later door een bergingsvoertuig uit het water gehaald.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »