Vermiste hond niet meer gevonden na lange zoekactie, waarschijnlijk verdronken in duikstelsel Zuider Carnisseweg

BARENDRECHT – [Foto’s + Update] De hulpdiensten hebben vanmiddag (Zondag 10 september 2023) en vanavond (Zondag 10 september 2023) urenlang gezocht naar een vermiste hond in het water aan de Zuider Carnisseweg. Brandweer Barendrecht: “Tijdens het gooien van het balletje in het water is het gruwelijk misgegaan en is de hond, naar alle waarschijnlijkheid, terecht gekomen in het duikstelsel van de Zuider Carnisseweg en verdronken.

Ger, de eigenaar van de hond, was met de hond en een bal aan het spelen toen het mis ging: “Mijn hond Loco is in de duiker terechtgekomen. Ze hebben wel het balletje gevonden in de duiker. Met alle respect voor de hulpverleners! Fantastisch! Verschrikkelijk, we zullen hem missen! Hij was 12 jaar en nog kerngezond!

Opletten in Gaatkensplas

Het is ondanks de groots opgezette zoekactie niet gelukt om de zwarte Labrador vandaag (Zondag 10 september 2023) te vinden/uit de buis te halen. Brandweer Barendrecht roept omwonenden en passanten van het gebied op de komende tijd alert te zijn:

Er bestaat een kans dat de hond, een zwarte Labrador, een dezer dagen boven komt drijven in de Gaatkensplas of een van de wateren rondom de Zuider Carnisseweg. Wij willen u dan ook vragen om een extra oogje in het zeil te houden wanneer u daar in de buurt bent, zodat het beestje alsnog terecht komt bij de baasjes en zij op een waardige wijze afscheid kunnen nemen van hun dierbare hond. Indien dat het geval is, wilt u dan alstublieft contact opnemen met de politie (basisteam Oude Maas, bereikbaar via het telefoonnummer 0900-8844). Hierin kunt u refereren naar het incident van de Zuider Carnisseweg op 10 september 2023. De politie heeft de contactgegevens van de eigenaren.

Duikers

Op de locatie waar het vanmiddag (Zondag 10 september 2023) mis ging lopen diverse ondergrondse buizen (‘duikers’) tussen de sloten en plassen water. Het vermoeden bestaat dat de hond -mogelijk door de stroming- in één van deze buizen terecht is gekomen. De brandweer heeft zowel boven alsook onder water naar de hond gezocht en ook een onderwaterdrone van de brandweer is ingezet bij de buizen. Meerdere brandweerlieden hebben door het water gelopen, er zijn duikers ingezet, de rietkraag is gecontroleerd met een warmtebeeldcamera. Alle middelen om te zoeken naar de hond zijn ingezet.

Eén van de buizen waar de kans het grootste is dat de hond daarin terecht is gekomen, loopt vanaf de oost naast de westkant van de Zuidercarnisseweg (het stukje tussen de Portlandse Baan en het fietspad Swifterbantpad). Het water stroomde vanmiddag (Zondag 10 september 2023) door deze buis ook richting de Gaatkensplas.

Update 11 sept, 22:50 uur:
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »