Brandweer ingezet bij omgevallen pot vloeistof in practicumlokaal Portus Groene Hart

BARENDRECHT – De brandweer is vanochtend (Dinsdag 18 april 2023) even na 08:00 uur met spoed opgeroepen voor een melding van een ongeval met een mogelijk gevaarlijke stof in een school op Campus Lagewei in Barendrecht. Een woordvoerder van Portus Groene Hart laat aan BarendrechtNU weten dat dit het gevolg was van het starten van een protocol nadat een pot vloeistof in het practicumlokaal was omgevallen.

Het bleek te gaan om een fles alcohol: “De brandweer heeft ter plaatse metingen verricht, bevestigd dat het alcohol betrof en er geen sprake was van een gevaarlijke situatie. De alcohol is verwijderd en de ruimte is geventileerd.“, aldus de woordvoerder van de school.

Bij het ongeval is niemand gewond geraakt, ook waren er ten tijde van het ongeval geen leerlingen in het lokaal. Als onderdeel van het veiligheidsprotocol werd gedurende de afhandeling van het incident wel de hele betreffende (biologie, natuur- en scheikunde, BINAS) vleugel van het schoolgebouw afgesloten. Alle lessen die op de andere vleugels van de school verzorgd worden, hebben geen hinder ondervonden. Vanaf het derde lesuur zijn ook weer alle lessen in de BINAS-vleugel volgens het rooster van start gegaan.

« | »