Machine in brand zet bedrijfspand vol rook aan de Achterzeedijk

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer werd vannacht (Donderdag 17 november 2022) rond 03:00 uur opgeroepen voor een automatische brandmelding bij een bedrijf aan de Achterzeedijk. De melding op het Velo Industrieterrein werd al snel opgeschaald naar een grote brand, meerdere brandweerwagens werden met spoed uit de hele regio opgeroepen.

Uit een bedrijfspand langs de Achterzeedijk kwam uit alle hoeken en gaten (zwarte) rook. De brandweer heeft gewacht met het open maken van het pand totdat er genoeg bluskracht en water beschikbaar was. Ondertussen werd ook een schuimblusvoertuig voor het gebouw neergezet.

Rookwolken

Rond 04:00 uur is de brandweer het pand in gegaan en kon een brand worden geblust. Daarna werd een rolluik van een loods in het pand door de brandweer geopend, grote zwarte rookwolken trokken uit het gebouw. In de loods bleek brand te zijn ontstaan bij een machine. Het gehele gebouw stond vol met rook. De brandweer is vervolgens met meerdere ventilatoren het gebouw gaan ventileren om de rook eruit te krijgen. Voor zover bekend is de brand beperkt gebleven tot de plek van de machine.
Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »