Ruit opgeblazen van The Read Shop op de Middenbaan

BARENDRECHT – [Foto’s] Vannacht (Donderdag 10 november 2022) rond 04:00 uur hoorden omwonenden van de Middenbaan een harde knal. Op de Middenbaan bleek een explosief te zijn afgegaan bij The Read Shop. De politie gaat uit van een poging tot inbraak, er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Het explosief heeft schade aangericht aan de ruit en aan de pui van de boekenwinkel.

Update: Buurtbewoners hoorden rond 4 uur vanmorgen een harde knal in de straat. Toen de rook optrok, zagen getuigen 2 jongens op een scooter de straat uit rijden. De politie gaat uit van het gebruik van zwaar vuurwerk waardoor het raam en het kozijn zwaar beschadigd raakte. Er zijn op dit moment nog geen aanhoudingen verricht. De politie zoekt beelden en spreekt graag met getuigen.

Gelukkig is niemand gewond geraakt. De politie doet onderzoek en is op zoek naar de dader(s). Heeft u meer informatie? Bel 0900-8844“, aldus de politie.

Update 10:30 uur: The Read Shop eigenaar Mark Snoek: “Helaas is er vannacht (Donderdag 10 november 2022) geprobeerd om bij ons in te breken. Er is daarbij ook een explosief gebruikt. Weer heel vervelend allemaal, want veel schade aan de pui en veel gruis en stof in de hele winkel. We zijn nu met de collega’s en een lieve klant de boel aan het schoonmaken en hopen de winkel rond 11:30 weer te kunnen openen. Bedankt voor alle lieve reacties. Waarderen wij zeer👍

In november 2020 werd er op soortgelijke wijze een vernieling aangericht aan The Read Shop, waarna er werd ingebroken.

« | »