Aanrijding met scooter aan Van der Dussenvliet; boete voor minderjarige zonder rijbewijs

BARENDRECHT – Gistermiddag (Vrijdag 15 april 2022) rond kwart voor drie heeft een aanrijding plaatsgevonden aan de Van der Dussenvliet in Barendrecht. Een scooter en auto kwamen op het kruispunt met de Jacoba Pompevliet met elkaar in aanraking: de scooter zou langs de voorzijde van de auto zijn geschampt.

Politie en ambulance werden met spoed gealarmeerd. Eén van de opzittenden van de scooter is gecontroleerd in de ambulance. De politie laat weten dat er alleen sprake was van materiële schade aan zowel de scooter als de (net 2 weken oude) auto.

Doorgereden en geen rijbewijs

De scooter reed volgens een omwonende na het ongeval door, waarna die bestuurder even later zonder scooter terug kwam. De automobilist eiste hierop dat de scooter ook terug zou komen naar de locatie van het ongeval.

De politie laat bij navraag door BarendrechtNU weten dat zowel de bestuurder als de bijrijder van de scooter minderjarig waren en niet in het bezit zijn van een rijbewijs. “Onder andere daarvoor is inderdaad een boete voor uitgeschreven“, aldus een woordvoerder van de politie. Waarvoor nog meer boetes zijn uitgeschreven is niet bekend.

« | »