Tweede auto gepoogd in brand te steken aan het Achterom, dader(s) vastgelegd op beeld

BARENDRECHT – In het weekend van 26-27 februari werd gepoogd een auto in brand te steken aan het Onderlangs in Barendrecht. De politie kwam ter plaatse en heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar het incident.

Inmiddels is bekend dat er in diezelfde nacht aan het Achterom ook is gepoogd een auto in brand te steken, zo vermoedt de eigenaar van het voertuig. De vernieling van een ruit en poging tot brandstichting door één in ieder geval persoon is vastgelegd op een bewakingscamera. De twee personen zijn volgens de eigenaar van de auto zichtbaar op beelden van meer camera’s in de omgeving. Er is aangifte gedaan bij de politie, de beelden zijn veiliggesteld.

Poging brandstichting

Een geparkeerde auto op de parkeerplaats aan het Achterom werd om 02:20 uur ‘s nachts overgoten met benzine: Op/onder de motorkap, de voorruit, het dak en de achterkant van de personenauto werd -vermoedelijk- benzine gegoten. Daarna werd een linker ruit ingegooid en werd er benzine in de auto gegooid.

Zo’n 2 minuten later wandelt de man weer terug waar hij vandaan kwam: Vanuit de richting van de doorging Achterom-Middenbaan-Onderlangs. Nog geen 2 minuten later wandelt dezelfde man samen met een tweede persoon terug naar de auto aan het Achterom. Hier pakt hij zijn tasje op die hij naast de auto had laten liggen. Binnen één minuut vertrekken de twee in de richting van de 1e Barendrechtseweg.

De politie heeft ook deze vernieling van een auto en poging tot brandstichting in onderzoek.

« | »