Dronken automobilist klemgereden bij achtervolging op A15, politieauto's beschadigd, bestuurder onder schot gehouden

BARENDRECHT – [Foto’s + Update] Rond half vijf vanmiddag (Dinsdag 21 december 2021) heeft de politie een achtervolging beëindigd op de A15 bij Barendrecht ter hoogte van de wijk Vrijenburg. De achtervolging begon na een melding van huiselijk geweld aan de Snoekenveen in Spijkenisse. Een dronken man stapte in een auto en maakte er, zo stelt de politie, een dollemansrit van.

Tijdens zijn vluchtpoging beschadigde hij drie politieauto’s. Ter hoogte van de wijk Vrijenburg/knooppunt Vaanplein werd de personenauto klemgereden door meerdere politievoertuigen. De auto zelf raakte daarbij ook beschadigd.

Update  22 dec: De politie heeft bij de aanhouding ook daadwerkelijk één keer geschoten; De auto werd in eerste instantie klemgereden: “Als hij dan alsnog probeert te ontsnappen wordt er een schot gelost door de politie. Hierbij raakt niemand gewond. Vervolgens wordt de man middels een Benaderingstechniek Gevaarlijk Verdachten (BTGV) aangehouden“, aldus de politie.

Aanhouding

Nadat de auto was klemgereden is de bestuurder onder schot gehouden door de politie. Agenten hebben voor de aanhouding de procedure Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) gebruikt: Agenten richten daarbij hun vuurwapen op de verdachte(n) die een mogelijk gevaar vormen, zoals bij een vermoeden van (vuur)wapenbezit. Terwijl de agenten hun vuurwapen op de verdachte hadden gericht, heeft hij instructies gekregen om uit de auto te komen. Een 39-jarige man uit Dordrecht is hierbij aangehouden. Hij is achterin een politiebusje gelegd met een isoleerdeken over hem heen.

De politiehelikopter heeft vanmiddag (Dinsdag 21 december 2021) ook enkele minuten rondgecirkeld boven het incident. Een bergingsvoertuig van de politie is even na 17:00 uur ter plaatse gekomen om de beschadigde auto van de verdachte mee te nemen. Het onderzoek op locatie is momenteel echter nog gaande.

Rijstroken tot 21:00 uur afgesloten

Door de politieactie moesten meerdere rijstroken van de A15 worden afgesloten, hierdoor ontstond een file vanaf Europoort richting Ridderkerk. Rijkswaterstaat heeft een omleiding ingesteld via de noordkant van de ring Rotterdam. Op dit moment zijn 3 van de 4 rijstroken van de hoofdrijbaan nog afgesloten voor onderzoek, naar verwachting zal dat nog tot 21:00 uur vanavond (Dinsdag 21 december 2021) duren.

Op de vierde rijstrook van de hoofdrijbaan alsook de volledige parallelbaan is een snelheidsbeperking van 50 km/u ingesteld. Verkeer richting Ridderkerk wordt geadviseerd om te rijden via de A4, A20 en A16. Er staat momenteel (18:35 uur) nog zo’n 10km file tussen Hoogvliet en Barendrecht.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »