Automobilist klap op hekwerk van brug aan de Rietgors, vrouw bijt agent in arm tijdens hulpverlening

BARENDRECHT – [Foto’s] Aan de Rietgors in Barendrecht is vanavond (Zaterdag 31 juli 2021) rond kwart over zeven een automobilist tegen het hekwerk van een bruggetje gereden (thv de Kievit). Politie, brandweer en ambulance kwamen met spoed naar het incident.

Ambulancepersoneel heeft de vrouw, terwijl ze nog in haar auto zat, medische hulp verleend. Nadat de vrouw uit de auto is gehaald werd ze agressief richting de hulpverleners. Ze wilde niet mee richting de ambulance, waarop een agent haar meenam. Ze beet de agent vervolgens in zijn bovenarm. De agent is direct door een ambulancemedewerker geholpen aan zijn verwonding.

Agressie

De vrouw is met enige dwang van de politie richting het politiebusje geleid. Hier werd ze fysiek agressiever waarna agenten haar stevig tegen de politiebus hebben gezet. Eenmaal in het busje bleef ze hard schreeuwen en stond het politiebusje te schudden. Ze is uiteindelijk meegenomen naar het politiebureau waar een arts bloed zal afnemen voor een bloedonderzoek. Agenten troffen in de auto een fles drank aan op de grond bij de bijrijdersstoel. Het rijbewijs van de vrouw is ingenomen.

Schade

Zowel de auto als het hek van de brug raakte zwaar beschadigd. Het hekwerk is verbogen en zal door de gemeente moeten gerepareerd of vervangen. De volledige voorzijde van de auto is kapot, de politie heeft een takelwagen laten komen om deze af te voeren. De brandweer heeft bij de afhandeling van het incident de auto veiliggesteld en hand-en-spandiensten verricht.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »