Botsing tussen vier auto's tijdens spits op de A29 bij Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Rond half zes vanmiddag (Dinsdag 1 april 2014) werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval op de A29 bij Barendrecht. Het incident vond plaats ter hoogte van de Voordijk in de richting van Rotterdam naar Oud-Beijerland.

Ter plaatse bleek er sprake van een kop-staart aanrijding waarbij vier voertuigen waren betrokken; drie personenauto’s en een busje. De voertuigen hadden allemaal enkele (flinke) deuken in de voor- en/of achterbumper. De bestuurder van de achterste auto is gecontroleerd in de ambulance, maar heeft voor zover bekend geen letsel opgelopen.

De auto van deze man is om kwart over zes meegenomen op een bergingsvoertuig. De drie andere voertuigen konden zelfstandig (een stukje) doorrijden. De politie en Rijkswaterstaat hebben ondersteuning verleend bij het ongeval. Gedurende de afhandeling hiervan was één rijstrook (de meest linkse) afgesloten voor het verkeer.

Verkeer vanuit Rotterdam (Rotterdam-Zuid en de A15) kwam mede vanwege dit ongeluk in een file terecht. Op de A29 vond eerder vanmiddag (Dinsdag 1 april 2014) al een ongeluk plaats bij Numansdorp waardoor het al erg druk was op de A29 bij Barendrecht.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »