Stormschades in Barendrecht, gevelplaten waaien van woning aan de Torenmolen

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer van Barendrecht is vanochtend (Donderdag 11 maart 2021) uitgerukt voor een melding van stormschade aan de Torenmolen. Even voor 11:00 uur maakte een bewoner melding van los gewaaide gevelbekleding van een buurman.

Al de houten platen tegen de zijkant van de woning zijn door de storm van de gevel gerukt. De brandweer heeft nog enkele loshangende delen eraf gehaald. Na het veiligstellen van de situatie kon de brandweer door naar volgende meldingen van stormschade:

Schade aan dak

Vlak voor deze melding moest de brandweer al uitrukken naar de Magdalenapolder, hier was een dakplaat van een dakkapel losgekomen. Brandweer Barendrecht heeft hierbij assistentie gekregen van een hoogwerker uit Oud-Beijerland. De hoogwerkers van de brandweer in Rotterdam waren al ingezet bij andere stormschade meldingen in de omgeving.

Bomen

De brandweer is om 11:25 uur doorgegaan naar een melding aan de Petrus Camperstraat in Barendrecht. Op de kruising van deze straat met de Van der Meulenstraat was een boom over de weg gevallen. Een straatnaambord is daarbij beschadigd geraakt. Nog voor aankomst van de brandweer bleek de ‘zaagploeg’ van de gemeente Barendrecht al aan de slag te zijn gegaan. Die hebben de boom in stukjes gezaagd en afgevoerd.

Ook op het provinciaal fietspad ter hoogte van de Klaproos waaide een boom om, deze blokkeert momenteel nog het fietspad.

Containers

BAR Afvalbeheer adviseert inwoners om afvalcontainers zo snel mogelijk weer weg te halen bij de weg nadat deze zijn geleegd. Medewerkers van de afvaldienst zullen de containers na het legen ook neerleggen om te voorkomen dat ze omwaaien.

Foto’s

« | »