Gemeente past kabelgoot over Ziedewijdsedijk aan nadat drie fietsers gewond raken

BARENDRECHT – Op de Ziedewijdsedijk is vandaag (Zondag 28 februari 2021) al drie keer een fietser ten val gekomen over een kabelgoot. De kabelgoot bevat een elektriciteitskabel (volgens het opschrift) en ligt over de autoweg op de dijk nabij de kruising met de Noldijk.

Om half 3 en om half 4 vanmiddag (Zondag 28 februari 2021) werd een ambulance gealarmeerd nadat een fietser/wielrenner ten val was gekomen over de kabelgoot en gewond is geraakt. Er bleek eerder ook al een derde persoon ten val te zijn gekomen.

Kabelgoot

In beide rijrichtingen staan bordjes langs de weg met de tekst “Let op! Langzaam rijden“. Vooral voor fietsers die (op snelheid) vanaf de Noldijk de Ziedewijdsedijk op komen draaien, komt de waarschuwing te laat. De kabelgoot is ook niet erg ‘vergevingsgezind’: De harde balk geeft niet mee en heeft een weinig soepele op/afrij helling. Ook voor fietsers die op normaal tempo nietsvermoedend  over de goot rijden geeft het een ‘klap’ op het stuur. De goot is pas goed zichtbaar als je er al (te) dichtbij bent.

Na de derde aanrijding om half vier is ook de politie en het Waterschap ter plaatse gekomen. De politie gaf aan dat de gemeente de situatie komt aanpassen. Daar wordt momenteel aan gewerkt.

 

« | »