Auto te water langs de Middeldijk

BARENDRECHT – [Foto’s] De hulpdiensten zijn vannacht (Zondag 28 februari 2021) rond 03:25 uur met spoed opgeroepen voor een melding van een auto te water aan de Riederstee in Barendrecht. De personenauto lag in de buurt van de Riederstee in het water, maar bandensporen in het gras vanaf de Middeldijk doen vermoeden dat het voertuig vanaf (het fietspad op) de Middeldijk naar beneden is gereden of geduwd.

De politie kwam met minstens 6 voertuigen ter plaatse. De opgeroepen brandweereenheden en ambulances zijn voor zover bekend niet meer ter plaatse gekomen of ingezet. De brandweer heeft geen zoekslag naar eventuele inzittenden door het water gemaakt. Voor zover bekend is er ook geen ambulance meer ter plaatse gekomen.

Gezonken

Het is gezien de situatie nog onbekend of er überhaupt iemand in de auto heeft gezeten toen deze te water is geraakt. De auto bleef na de eerste melding nog een half uur lang ‘drijven’ door de luchtbubbel in het voertuig. Het lijkt er daardoor niet op dat deuren of ramen door inzittenden zijn geopend na het te water raken. Even voor 04:00 uur werden de laatste luchtbubbels door de waterdruk uit het voertuig geperst en verdween ook het dak van de auto onder het wateroppervlak. Een bergingsvoertuig heeft het voertuig uit de sloot moeten halen.

Artikel wordt aangevuld zodra er meer informatie van de politie beschikbaar is.
Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »