Zuidpolder, Barendrecht

BARENDRECHT – Zowel vorige week donderdagmiddag alsook gistermiddag (Donderdag 24 september 2020) rond 14:00 – 15:00 uur is er melding gemaakt van een schennispleger in de Zuidpolder in Barendrecht. De man stond beide keren zichzelf te bevredigen bij het vogelobservatiepunt midden in het natuurgebied en schuwde passanten, waaronder ook groepen kinderen niet.

De moeder van één van de 14-jarige meisjes die de man vorige week hebben gezien heeft de politie ingeschakeld. Ook de vrouw die gisteren (Donderdag 24 september 2020) kinderen moest tegenhouden en wegsturen omdat de man er weer stond, heeft de politie ingeschakeld.

Politie

De betreffende man is helaas nog niet aangetroffen en aangehouden. “Mocht iemand weer zien dat het aan de hand is, dan mag dat altijd direct gemeld worden bij ons“, aldus een woordvoerder van de politie die bekend is met de melding. Een meisje dat gisteren (Donderdag 24 september 2020) langs de man kwam vertelde de meldster dat ze hem vorige week ook al had gezien op die plek. Het gaat dus zeer waarschijnlijk om één en dezelfde man.

Op basis van de gecombineerde getuigenverklaringen gaat het vermoedelijk om een 30-40 jarige lange man met een racefiets en een (witte) helm en een blauw/wit wielershirt. Ook droeg hij gisteren (Donderdag 24 september 2020) mogelijk gifgroene sportschoenen en een sportbroek. Hij stond bij het vogelspothuisje (“vogelobservatiepunt“) in de Zuidpolder.

Foto: De Zuidpolder in Barendrecht vanuit de lucht; Het vogelobservatiepunt (exacte locatie) staat net buiten beeld, rechts onderin, langs het Kromme Duikerpad (kronkelpad tussen het Zuidpolderpad en de Ziedewijdsekade)

« | »