Auto over de kop van de A15 geraakt bij Kooiwalbos

BARENDRECHT – [Foto’s] Een automobilist is gisteravond (Woensdag 5 augustus 2020) van de snelweg A15 ‘afgerold’ ter hoogte van het Kooiwalbos in Barendrecht. De auto is door onbekende oorzaak over de vangrail geslagen en over de kop de snelweg afgerold. Het voertuig kwam, flink beschadigd, onderaan de helling weer op vier wielen terecht.

De brandweer werd met spoed opgeroepen omdat de bestuurder mogelijk bekneld zou zitten. Ambulancepersoneel heeft de bestuurder in eerste instantie onderzocht/behandeld terwijl hij nog achter het stuur zat. Er bleek geen sprake van beknelling. De man is na controle op eigen kracht uit het voertuig gestapt en later per ambulance vervoerd.

Helling

Een bergingsbedrijf kwam met twee bergingsvoertuigen naar het incident (op de A15) en ook de politie kwam met twee takels ter plaatse (op de parallelweg naast de A15). Uiteindelijk bleek één berger voldoende: Het voertuig is met behulp van een kabel weer richting de snelweg getrokken en met een kraan achterop het bergingsvoertuig gezet.

Het ongeval vond plaats ter hoogte van het provinciaal fietspad door het Kooiwalbos op de rijbaan vanaf Ridderkerk richting knooppunt Vaanplein (Barendrecht).

Zie ook (eerder gisteren (Woensdag 5 augustus 2020) vond er ook al een ongeval plaats op de A15): Auto botst op pijlwagen bij afzetting op A15 Barendrecht
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »