Auto in sloot langs Sweelincklaan, automobiliste aangehouden voor rijden onder invloed

BARENDRECHT – Gistermiddag (Woensdag 22 april 2020) raakte rond kwart over vijf een auto van de weg aan de Sweelincklaan. Politie en ambulance werden gealarmeerd vanwege mogelijk letsel.

De automobiliste reed vanaf de Voordijk richting de Bachlaan over de Sweelincklaan toen ze net na de bocht van de weg raakte, een geknotte boom uit de grond reed en in de (ondiepe) sloot eindigde. Medische zorg van ambulancepersoneel bleek niet nodig.

Onder invloed

De politie is ter plaatse gekomen en heeft de 47-jarige vrouw uit Barendrecht een blaastest laten doen. De automobiliste is hierop aangehouden voor het rijden onder invloed, zo bevestigt de politie vandaag. Gisteren vermoedde de politie al dat de vrouw (veel) te veel alcohol had gedronken om te mogen en kunnen autorijden. Terwijl agenten met haar bezig waren wilde ze nog richting haar auto (in de greppel) wandelen, maar verloor haar evenwicht en kwam met één been in de sloot/greppel terecht, een agent moest haar weer omhoog helpen.

De twee hondjes die ook in de auto zaten zijn in eerste instantie door de politie opgevangen en later opgehaald. De politie heeft verklaringen opgenomen van automobilisten die getuigen waren van het ongeval.

« | »